1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EAS tunnustas taas keskkonnasõbralikku puhkemaja Saaremaal
EAS tunnustas taas keskkonnasõbralikku puhkemaja Saaremaal

EAS tunnustas taas keskkonnasõbralikku puhkemaja Saaremaal

Foto: Mihkel Silts
Foto: Mihkel Silts

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) andis välja Rohelise Võtme märgise Mailase puhkemajale Saaremaal. Märgiga tunnustatakse majutusettevõtete keskkonnasõbralikku tegevust ja propageeritakse säästva majandamise põhimõtteid.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul räägitakse üha enam vastutustundlikust reisimisest ehk turismi mõjust loodusele ning kohalikele elanikele. „Reisija valikutest sõltub, kas see on positiivne või negatiivne. Keskkonnasõbralikku turismi saab harrastada nii vaikses maapiirkonnas looduskauneid paiku kui ka linnakeskkonnas suurlinnade vürtsi ja melu nautides,” lisas Mutso.

Tunnustuse saanud puhkemaja pakub keskkonnasõbralikku majutust ning on loonud kõik võimalused selleks, et külastaja saaks puhates säästlikke valikuid teha. Ka paljud välismaised korporatiivkliendid on majutusasutuse kohavaliku kriteeriumiks seadnud Rohelise märgise olemasolu ja seega võib märgisega kaasnev tulu väljenduda külaliste kasvus.

Rahvusvahelise keskkonnamärgisega Rohelise Võti (Green Key) on tunnustatud enam kui 2300 majutusettevõtet 44 riigis. EAS tunnustab turismiettevõtteid Rohelise Võtme märgisega alates 2001. aastast ning tänaseks on meil 24 keskkonnahoidlikku majutuskohta.

Rohelise Võtme majutusasutused

Abi rohelise turismiettevõtja loomisel

Head Uudised GoodNews