1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EAS viib ettevõtted ühele maailma suurimale mobiilimessile
EAS viib ettevõtted ühele maailma suurimale mobiilimessile

EAS viib ettevõtted ühele maailma suurimale mobiilimessile

Mobile World Congress 2014Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldab teist aastat järjest riikliku ühisstendi ühel maailma suurimal mobiilitööstuse messil Mobile World Congress 2014, mis toimub 24. – 27. veebruarini Hispaanias Barcelonas. Messil osalemist toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Mobile World Congress 2014 on mobiilivaldkonna tippsündmus, kus eksponeeritud tehnoloogiad, tooted ja teenused näitavad mobiilitööstuse tuleviku suunda. Mess toob kokku maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid.

EAS-i juhatuse liikme Martin Hirvoja sõnul tutvustatakse messil Eestit kui innovaatilist ja usaldusväärset IT-riiki. „Eesti on maailmas tuntud kui kõrge IT-alase mainega riik. Messil näitame Eestit riigina, kus on tehtud märkimisväärseid investeeringud IKT-taristusse ja julgeolekusse, on arendatud e-teenuseid ning kus leidub maailmatasemel IT-talente. Kõik see teeb Eestist atraktiivse riigi nii Euroopa Liidus kui ka kogu maailmas, kus arendada, testida, parendada ja toetada IT-teenuseid,“ lisas Hirvoja.

Hirvoja märkis, et riiklikul ühisstendil on võimalus tuua Eesti ettevõtted maailmakaardile ja avardada uusi koostöövõimalusi.„Infotehnoloogia on üheks ekspordi alustalaks ja ettevõtted peavad rahvusvahelise konkurentsivõime tagamiseks kasutama kõiki võimalusi, mida infotehnoloogia pakub,“ selgitas Hirvoja.

Messi pealaval esindab Eestit kahe ettekandega Riigikantselei strateegiabüroo info- ja kommunikatsiooni nõunik Siim Sikkut. 26. veebruaril toimub EASi eestvedamisel võrgustumise üritus, mille magnetiks on malelegend Garry Kasparov, kellega on võimalus viieteistkümnel väljavalitul malet mängida.

Ühisstendi osalejate hulgas on nii tarkvara arendamisega kui ka IT-teenuste pakkumisega tegelevaid ettevõtteid: Cross Borders Trust Services OÜ, Fortumo OÜ, High-Mobility OÜ, Maru Metall AS, Mektory/TTÜ innovatsiooni-ja ettevõtluskeskus, NUTITEQ OÜ, Oskando OÜ, Regio AS, SDCI OÜ, Sertifitseerimiskeskus AS, Shaka OÜ, Uniflex Systems OÜ ja Yoga AS.

2013. aastal külastas Mobile World Congressi rohkem kui 72 000 inimest ja esindatud oli ligi 1700 eksponenti. Messi ametlik veebileht.

Head Uudised GoodNews