1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eelmisel aastal istutati 21,5 miljonit metsaistikut
Eelmisel aastal istutati 21,5 miljonit metsaistikut

Eelmisel aastal istutati 21,5 miljonit metsaistikut

Foto: Riina Vaikmaa

Eesti metsaomanikud istutasid ametlikel andmetel eelmisel aastal kokku 21,5 miljonit istikut. Tegu on nii riigi- kui ka erametsaomanike metsauuendusega, mille osakaal on tõusnud mõlemas sektoris. Eriti on positiivne erametsaomanike huvi metsauuenduse vastu. Erametsaomanikud istutasid eelmisel aastal üle poole rohkem taimi kui 2011. aastal.

Suurem osa istikutest kasvatati Eestis, kuid istutatud taimede seas on ka sisse toodud istikuid. Mulda pandi veel Lätis, Leedus ja Rootsis kasvatatud taimed.

Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemari sõnul nimetab eestlane end metsarahvaks. „Just seepärast, et meil on palju metsa, on mets meie jaoks turvaline ning kvaliteetne keskkond, kus ennast hästi tunneme ja olla armastame. Meie metsad ja selle keskkonna kvaliteet paistab silma ka väljapoole. Üheks tõestuseks on ka eilne sõnum, et enamik Eesti põllumehi võib pääseda põllumaade osalisest sööti jätmisest ehk kohustuslikust rohestamisest, mida nägi ette Euroopa Komisjoni ühtse põllumajanduspoliitika reform. Seda seetõttu, et arvestati meie metsade suure osakaaluga,“ selgitab Onemar.

Täna on rahvusvaheline metsapäev, mille tähistamisega tahetakse rõhutada metsade ja metsatüüpide tähtsust maailma ökoloogilise tasakaalu säilimiseks ning metsade ja puude tähtsust inimeste elus. Rahvusvahelist metsapäeva hakati tähistama ÜRO Peaassamblee eestvedamisel.

Head Uudised GoodNews