1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. EES-Ringlus ja Ekogaisma otsustasid panustada Kuhuviia.ee kaardirakendusse
EES-Ringlus ja Ekogaisma otsustasid panustada Kuhuviia.ee kaardirakendusse

EES-Ringlus ja Ekogaisma otsustasid panustada Kuhuviia.ee kaardirakendusse

Elektroonikajäätmete koguja EES-Ringlus ja lambijäätmete koguja Ekogaisma otsustasid panna seljad kokku ja panustada koos Kuhuviia.ee kaardirakendusse, et inimesed leiaks lihtsa vaevaga info, kuidas vabaneda jäätmetest ja kuhu anda kasutuskõlblikud esemed.

„Lähtusime põhimõttest, et kasta kasvavat kapsast ning panime õla alla olemasolevale kaardirakendusele Kuhuviia.ee,” ütles MTÜ EES-Ringlus juhatuse liige Margus Vetsa. „Otsustasime jõud ühendada ning toetada ennast juba tõestanud, toimivat, ennast hästi näidanud algatust,” lisas Vetsa.

Margus Vetsa sõnul oli neil algselt plaan sarnane kaardirakendus oma kodulehele rajada. „Kuid siis leidsime, et koos tegutsemine on otstarbekam, just tarbija huvidest lähtudes,” lisas ta.

Kuhuviia.ee annab kiirelt ülevaate, kus saab jäätmetest vabaneda, kuidas neid sorteerida ja samas on ka info, kuhu viia veel kasutamiskõlblikku kraami. Eriti positiivne on Vetsa sõnul fakt, et tegu on kontrollitud infoga, samas vihjeid saavad portaalile saata kõik. „Oleme kutsunud ka teised Eesti tootjavastutusorganisatsioonid selle algatusega ühinema,” ütles Margus Vetsa.

Novembris toimub Eestis teavituskampaania, mis tõstab teadlikkust, kuidas sorteerida prügi ning aitab leida infot, millised jäätmed kuhu viia.

Head Uudised GoodNews