1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. EESKUJUKS! Üleeuroopalise spordinädala auhinna #BeActive Workplace Award 2016 võitjaks kuulutati Eesti Energia siseterviseraja projekt
EESKUJUKS! Üleeuroopalise spordinädala auhinna #BeActive Workplace Award 2016 võitjaks kuulutati Eesti Energia siseterviseraja projekt

EESKUJUKS! Üleeuroopalise spordinädala auhinna #BeActive Workplace Award 2016 võitjaks kuulutati Eesti Energia siseterviseraja projekt

Eesti Eenergia siseterviserada pälvis Euroopa tunnustuse
Eesti Energia siseterviserada pälvis Euroopa tunnustuse

15. septembri hilisõhtul kuulutati Brüsselis Euroopa Spordinädal 2016 raames üleeuroopalise spordinädala auhinna #BeActive Workplace Award 2016 võitjaks Eesti Energia siseterviseraja projekt.

“Meil on suur heameel saada sedavõrd suur tunnustus selle lihtsa idee eest, mis ei nõua tööandjalt suurt pingutust, kuid mis samas aitab panna inimesi rohkem liikuma ja mõtlema oma tervisele,” ütles Eesti Energia toetustegevuste juht Annika Lipstal. “Meie peakontori hoonesse maha mõõdetud terviserajal toimunud tervisespordivõistlusest võttis osa ligi 75% majas töötavatest inimestest. Selle tulemusena läbisid meie 300 kolleegi viie nädalaga tööajast 54 182 trepikorrust ning töövälisel ajal lisaks veel ka 15 186 kilomeetrit joostes või kõndides värskes õhus asuvatel terviseradadel,” lisas Lipstal. “Kõige olulisem projekti tulemus on aga see, et meie majas avatud terviserada on aktiivses kasutuses ka peale võistlust ja leiab aktiivset kasutust tänaseni – treppidel näeb üha rohkem kolleege ning liftid jäävad aina tühjemaks,” ütles Annika Lipstal.

Eesti Energia siseterviserada
Eesti Energia siseterviserada

Auhinna pälvinud Eesti Energia peahoone siseterviserada „Energialaeng“ on 475 meetrit pikk, hõlmates 16 korrust ja nende vahelisi treppe. Igal korrusel on ettevõtte töötajatel võimalus teha arvutitööst väike paus ja liigutada end trenažööridel või teha väikest trenni erinevate spordivahenditega (näiteks nagu korvpall, hularõngas või hantlitd, jne). Eesti Energia toetab terviseradade arendamist üle Eesti, panustades nende arengusse ja seeläbi tervisepordi edendamisesse nii oma töötajate seas kui ka laiemalt. Eestis on tänaseks enam kui 100 regulaarselt hooldatud ja mitmekülgseid teenuseid osutavat terviserada. Siseterviseradasid on kontorihoonetesse tänaseks rajatud kokku juba 16.

Eesti Energia siseterviserada
Eesti Energia siseterviserada

Auhinna üleandmise tseremoonial viibinud Eesti Olümpiakomitee asepresidendi ja Spordinädal 2016 patrooni Eestis, Jüri Tamme sõnul on omistatud tunnustus väga eriline. „Taaskord paistis Eestis teostatud projekt silma oma leidlikkusega ja pälvis ka üle Euroopalise märkamise. SA Eesti Terviseradade algatus ja Eesti Energia teostus toovad parimal viisil esile liikumisharrastusega tegelemise võimalusi kõige lihtsamal tasandil. Eesti Energia loodud terviseraja näol on kinnitust saanud fakt, et liikuda saab igal ajal ja kohas. Ka kontorihoones ja keset tööpäeva. Kutsun üles kõiki Eesti ettevõtteid ja riigiasutusi seda algatust järgima,“ rõhutas üleeuroopalise tunnustuse pälvinud projekti väärtust ja edastas üleskutse Jüri Tamm. Tamm lisas: „Spordinädala eesmärgiks on anda tõuge, et spordinädala loodud õhkkond ja sportlik rütm kestaks läbi terve aasta. Iga üks meist saab sellele kaasa aidata!“. Jüri Tamme sõnul on eriline, et Eesti pälvis Euroopas liikumisharrastuse edendamisel kõrgeimal võimalikul tasemel tunnustuse juba teist aastat järjest. „Eelmisel aastal, Spordinädal 2015 kampaania raames pälvis „#BeActive Grassroots Project Award 2015“ kategoorias rahvusvahelise tunnustuse Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus, MTÜ Tallinnmeeting korraldatud heategevuslik Teatejooks, millega on toetatud paljude aastate jooksul liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. On näha, et häid mõtteid, tegusid ja nende teostajaid Eestis jagub. Eriline hea meel on, et Eestis sündinud algatustel on sisu ja järjepidevust. Euroopa tasemel märkamine kinnitab, et oleme õigel teel.“.

Eesti Energia siseterviserada
Eesti Energia siseterviserada

Euroopa Spordinädal 2016 raames anti #BeActive auhinnad välja kolmes kategoorias: #BeActive Workplace Award 2016,  #BeActive Education Award 2016 ja #BeActive Local Hero Award 2016.

#BeActive Workplace Award 2016 auhinnaga tunnustatakse kolme ettevõtmist, mis demonstreerivad parimal viisil spordi ja liikumisharrastusega tegelemise võimalikkust töökohal ning aitavad kaasa ettevõtete töötajate kehalise aktiivsuse tõstmisele. Oluline on ka teostatud projekti idee uudsus ja selle rakendamise võimalikkus teistes ettevõtetes.

#BeActive Education Award 2016 auhinnaga tunnustatakse kolme ettevõtmist või programmi, mis on aidanud parandada spordi ja liikumisharrastuse alast teadlikust ning mida oleks võimalik rakendada ka teistes Euroopa riikides.

#BeActive Local Hero Award 2016 auhinnaga tunnustatakse kohalikke eeskujusid, kelleks võivad olla nii spordivaldkonnas töötavad inimesed kui ka vabatahtlikud, kes läbi oma erinevate rollide ühiskonnas on andnud olulise panuse valdkonna arengusse ja on oma isikuga eeskujuks võimalikult paljudele.

Eesti Energia siseterviserada
Eesti Energia siseterviserada

Spordinädal 2016 toimub 10. kuni 18. september 2016. a. Sportlikku nädalat tähistavad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid igaüks küll omal moel. Kõiki seob aga üks ühine eesmärk – tervemad, rõõmsamad ja tugevamad inimesed. Eestis on Spordinädal 2016 suunatud koolinoortele ja ka spordiklubides treenimiste võimaluste tutvustamisele. Eestis korraldavad ligi 400 kooli, 200 spordiklubi ja -organisatsiooni ning mitmed ettevõtted spordinädala jooksul enam kui 700 sündmust.

Head Uudised GoodNews