1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti esimese VIP-ide künnivõistluse võitis Tiina Tauraite
Eesti esimese VIP-ide künnivõistluse võitis Tiina Tauraite

Eesti esimese VIP-ide künnivõistluse võitis Tiina Tauraite

Foto: Sander Maasing

Täna toimus Olustveres Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistluste raames eraldi VIP’ide künnivõistlus, mille võitis Tiina Tauraite, Helir-Valdor Seeder saavutas teise ja Ülo Kivine kolmanda koha. Homme selgub Eesti künnimeister 2013, kes läheb järgmisel aastal Eestit esindama maailmameistrivõistlustele Prantsusmaal.

Võistluse võitja, näitleja ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli vilistlane Tiina Tauraite sõnas: „Kõik, mis mind võidule viis, on Olustveres õpitud!“. Eesti künnimeistrivõistluste raames toimunud VIP’ide künnivõistlusel võtsid omavahel kündmises mõõtu veel Urmas Vaino, Ivo Linna, Marilyn Jurman, Igor Mang ja Meelis Annus. Võistlust kommenteeris ja rahval hoidis meeleolu üleval Venno Loosaar.

“Kündja ja külvaja kujundid on täna rohkem Eesti kultuuri kui põllumajanduse sümbolid ja nii on ka traditsiooniline künnivõistlus Olustveres järjest rohkem kultuurisündmus, mida kinnitab sellel aastal ka võistlusel osalejate pikk nimekiri,” ütles Eesti künnimeistrivõistluse avanud põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. “Mida tähendab kaasaegne põlluharimine ja kust tuleb toit, ei peaks jääma ainult põllumeeste teada. Tore, kui praktilise kogemuse saavad ka inimesed, kes igapäevaselt põlluharimisega ei tegele, aga kelle arvamused ja väärtushinnangud Eesti ühiskonnas on väga olulised.”

Võistlusest osa võtnud Swedbank’i põllumajandussektori juht Meelis Annus sõnas, et Eesti künnimeistrivõistluste raames toimunud VIP’ide künnivõistlusel oli tunda nii närvikõdi ja põnevust kui ka sõbralikku konkurentsi võistlejate vahel. „Väga põnev oli Eesti põllumajandussektori suursündmusest ka ise osa võtta ning oma oskused proovile panna. On väga tänuväärt, et sellist rahvusvaheliselt populaarset ala ka Eesti mehed harrastavad ja seeläbi meie põllud siledamaks muutuvad. Swedbankil on hea meel teha koostööd Eesti Künnivõistlusega,“ lisas Annus.

Künnivõistluste ajalugu ulatub 1874. aastasse, regulaarselt on Eestis künnimeistrivõistlusi korraldatud aastast 1965, kuid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel korraldab Eesti Künniselts künnimeistrivõistlusi 2005. aastast ehk üheksandat korda. Igal aastal külastab kaks päeva kestvaid künnimeistrivõistlusi ca 2000 valdkonna spetsialisti, ettevõtjat ja huvilist. Rohkem informatsiooni www.kynniselts.ee.

Eesti künnimeistrivõistluste suurtoetajad on Põllumajandusministeerium, Swedbank, Väderstad, Baltic Agro ja Taure AS.

Head Uudised GoodNews