1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti filosoofia aastakonverents toob kokku mitme riigi filosoofid
Eesti filosoofia aastakonverents toob kokku mitme riigi filosoofid

Eesti filosoofia aastakonverents toob kokku mitme riigi filosoofid

Eesti filosoofia aastakonverents toob kokku mitme riigi filosoofidTartu Ülikooli (TÜ) Eesti filosoofia aastakonverentsile „Lahkarvamused“ kogunevad neljapäevast laupäevani mitme riigi filosoofid.

Konverents keskendub lahkarvamuste loomusele ja analüüsib, kuidas neile ratsionaalselt reageerida. Konverentsi viimasel päeval toimub filosoofia õpetamise ümarlaud.

„Lahkarvamused teiste inimestega võimaldavad meil selgemalt näha, mida peaksime uskuma. Kuid lahkarvamused võivad ka segadust ja konflikte tekitada. Mõned tõelised lahkarvamused võivad olla põhimõtteliselt lahendamatud – nii arvatakse vahel religioossete ja moraalsete vaidluste kohta,“ arutles konverentsi keskse teema üle konverentsi üks korraldajaid, teoreetilise filosoofia professor ja filosoofia osakonna juhataja Daniel Cohnitz.

Lahkarvamuste olemuse ja võimaliku objektiivsuse teema, nagu ka küsimus, kuidas lahkarvamustele mõistlikul viisil reageerida, tekitavad filosoofide seas tuliseid vaidlusi. „Nendele küsimustele keskendub ka tänavune juba kümnes Eesti filosoofia aastakonverents,“ ütles Cohnitz.

Aastakonverentsi avab neljapäeval kell 11.45 filosoofiateaduskonna dekaan professor Margit Sutrop. Kolmepäevasel konverentsil astuvad üles näiteks professor Christopher Gauker Salzburgi Ülikoolist, Manitoba ja Barcelona Ülikooli esindav Esa Diaz-Leόn, Vasil Penchev Bulgaaria Teadusteakadeemiast ja professor Margit Sutrop.

Esinejaid on veel Konstanzi Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist, Tallinna Ülikoolist, Kesk-Euroopa Ülikoolist/Péter Pázmány nimelisest Katoliiklikust Ülikoolist ja Vermonti Ülikoolist.

Konverentsi teiseks fookuseks on filosoofia õpetamine. Konverentsi viimasel päeval toimub filosoofia õpetamise ümarlaud, mis on osalemiseks avatud filosoofiaõpetajatele üle Eesti.

Head Uudised GoodNews