1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti ja Luksemburg alustavad koostööd mehitamata lennuvahendite väljaõppes
Eesti ja Luksemburg alustavad koostööd mehitamata lennuvahendite väljaõppes

Eesti ja Luksemburg alustavad koostööd mehitamata lennuvahendite väljaõppes

Eesti ja Luksemburgi kaitseministrid allkirjastasid koostöö kokkuleppe mehitamata lennuvahendite väljaõppes, vahendas Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus.

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse direktor Kusti Salm märkis, et kokkuleppega võimaldab Eesti Luksemburgi kaitseväe üksuste mehitamata lennuvahendite väljaõpet Eesti õhuruumis ja selle tarbeks rajatakse Koigi lennuväljale väljaõppekeskuse hoone.

„Lepe Luksemburgiga on haruldane näide sellest, kuidas soojad suhted väikeriikide vahel ei tooda mitte ainult poliitilist kasu, vaid reaalset edasiminekut väljaõppes ning uute tehnoloogiate kasutusele võtmises,“ ütles Salm.

Hoonesse tulevat õppeklassid, lao-, varustuse hoolduse, majutus- ning vajalikud vaba-aja ja sanitaarruumid. Kokkuleppe kohaselt läheb hoone Luksemburgi, Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu üksuste ühiskasutusse.

Taristu ehitab Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ning rajamist rahastab Luksemburgi kaitseministeerium. Projekteerimine algab tänavu ning ehitus 2021 aasta esimesel poolel.

Head Uudised GoodNews