1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti Jazzliit toob Eestisse Heavy Beauty ja Alexi Tuomarila Trio
Eesti Jazzliit toob Eestisse Heavy Beauty ja Alexi Tuomarila Trio

Eesti Jazzliit toob Eestisse Heavy Beauty ja Alexi Tuomarila Trio

Foto: Tim Dickeson
Foto: Tim Dickeson

Eesti Jazzliit toob novembrikuu kontsertprogrammi raames Eestisse rahvusvahelise koosseisu Heavy Beauty ning hinnatud pianisti Alexi Tuomarila trio. Heavy Beauty ühendab Leedu ja Eesti tuntud jazz muusikuid ning jõuab Eestisse Läti ja Leedu tuurilt, andmaks Eestis vaid kolm kontserti. Eesti Jazzliidu kontsert toimub 4. novembril algusega kell 21 NO99 Jazzklubis. Alexi Tuomarila Trio, mille juhtfiguuri on „The Observer“ nimetanud kuue tuleviku talendi hulka, kontsert toimub koostöös Soome Jazzliiduga 25. novembril algusega kell 21 Philly Joe´s Jazziklubis.

Heavy Beauty keskmes on bass-saksofon – instrument, mida tema suuruse, madala registri ning suure õhutarviduse tõttu harva kasutatakse, kuid millel on ilus ja muhe kõla. Koosseis ühendab muusikuid Liudas Mockūnas, Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Andrus Lillepea, kes omakorda ühendavad oskuslikult jazz ja rock muusikat.

Alexi Tuomarila Trio, mis ühendab pianisti Alexi Tuomarila, trummari Olavi Louhivuori ja kontrabassist Mats Eilertseni, alustas tegutsemist 2004. aastal. Nende debüütalbum „Constellation“ viis nad kohe tuurile Soome, Norra, Belgiasse, Hollandi ja Luksemburgi. Koosseisu juhtfiguuri Alexi Tuomarila kohta on Jazztimes kirjutanud: “Alexi Tuomarila on järgmine suur tegija jazzklaveril.”

Alexi Toumarila Trio
Alexi Toumarila Trio

Novembri kontsertprogrammi raames toob Eesti Jazzliit publiku ette ka mitmed Eesti parimad jazzmuusikud. Eesti jazzmuusika legendidest annavad kontserti näiteks Villu Veski JazzGroup, Sofia Rubina uue kvintett koosseisuga ja septembris NO99 Jazzklubis imelise kontserti andnud Jaanika Ventsel. Noorema generatsiooni tõusvatest tähtedest saab nautida Redel Ruudus ja Mirjam Kivisilda, Susanna Aleksandrat, Maria Väli Kvartetti ja Joel Remmel Triot. Jazzmuusika jõuab lisaks Tallinnale Viljandisse, Pärnusse ja Sillamäele.

Head Uudised GoodNews