1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti Jazzliit toob Eestisse pianisti Alexi Tuomarila
Eesti Jazzliit toob Eestisse pianisti Alexi Tuomarila

Eesti Jazzliit toob Eestisse pianisti Alexi Tuomarila

Alexi Tuomarila
Alexi Tuomarila

Eesti Jazzliit alustas septembris järjekorras 13. hooaega. Avakontserdil NO99 jazzklubis esines legendaardne Tafenau-Aimla Kvintett ning kontsert toimus täismajale. Hooaja avaüritusel tutvustati ka liidu uut juhatust eesotsas Laura Põldverega ja uut tegevmeeskonda.

Sellel sügishooajal korraldab Eesti Jazzliit koostöös oma koostööpartneritega üle 30 jazzmuusika kontserdi. Jazzmuusika jõuab lisaks Tallinnale Rakverre, Sillamäele, Narva, Viljandisse, Võrru ja Pärnusse. Kontsertkava on mitmekülge, tuues publiku ette nii tuntud rahva lemmikuid kui ka nooremaid jazzmuusikuid. Publiku suurtest lemmikutest astuvad lavale Sofia Rubina, Villu Veski, Raivo Tafenau, Siim Aimla jt, nooremat generatsiooni esindavad näiteks Pae Kollekiiv, Quid Novi? ja Joel Remmel Trio. Jazzmuusika piire avardatakse selliste muusikute kontsertidega nagu Mick Pedaja ja Argo Vals. Kokku annavad kontserte ligi 30 erinevat koosseisu.

Lisaks Eesti hinnatud jazzmuusikutele tuuakse Eesti publikuni koostöös Soome Jazzliiduga Alexi Tuomarila Trio, kes annab kontserdi novembris Philly Joe´s Jazziklubis. Alexi Tuomarila Trio, mis ühendab pianisti Alexi Tuomarila, trummari Olavi Louhivuori ja kontrabassist Mats Eilertseni, alustas tegutsemist 2004. aastal. Nende debüütlabum „Constellation“ viis nad kohe tuurile Soome, Norra, Belgiasse, Hollandi ja Luksemburgi. „The Observer“ on nimetanud koosseisu juhtfiguuri, pianisti Alexi Tuomarila, kuue tuleviku talendi hulka ning Jazztimes on tema kohta sõnanud: “Alexi Tuomarila on järgmine suur tegija jazzklaveril.”

Head Uudised GoodNews