1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti keele õppel Petseris täitus sada aastat
Eesti keele õppel Petseris täitus sada aastat

Eesti keele õppel Petseris täitus sada aastat

Petseri Lingvistiline Gümnaasium tähistab 100. aastapäeva, laupäeval osalesid kooli juubeliüritustel Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Keele Instituudi ja Eesti Instituudi esindajad. Eelmisel laupäeval oli koolimaja vilistlaste ja endiste õpetajate päralt.

Ministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner märkis, et Eestist lähetatud õpetaja Vally Tamm innustab õpilasi osalema erinevatel Eestis toimuvatel üritustel ja konkurssidel ning korraldab aktiivselt ka õppereise Eestisse. „Keeleoskus aitab sillutada noortele teed Eestisse tulekuks, mitmed Petseri Lingvistilise Gümnaasiumi õpilased on jätkanud haridusteed Eesti kõrgkoolides,“ lisas Kärtner.

Petseri Lingvistilise Gümnaasiumi ajalugu ulatub aastasse 1871, kui asutati Petseri 2-klassiline ministeeriumikool, millest sai Petseri gümnaasiumi otsene eelkäija. Katkematult on õppetöö Petseri Lingvistilises Gümnaasiumis toimunud alates 1919. aasta 24. jaanuarist.

Aastani 2004 oli Petseri Lingvistiline Gümnaasium ainus kool Venemaal, kus õpetati kõiki aineid eesti keeles. Alates 2005. aastast on kool eesti keele süvaõppega. Praegu õpib koolis eesti keelt ja kultuurilugu 215 õpilast.

Head Uudised GoodNews