1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti, Läti, Leedu ja Soome muusikud annavad Nordeas galakontserdi “Sajand muusikas”
Eesti, Läti, Leedu ja Soome muusikud annavad Nordeas galakontserdi “Sajand muusikas”

Eesti, Läti, Leedu ja Soome muusikud annavad Nordeas galakontserdi “Sajand muusikas”

Maarja-Liis Ilus

15. mail kell 19.00 esineb Nordea Kontserdimajas Tallinna päevale ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud suurejoonelisel kontserdil „Sajand muusikas“ Läti Raadio Bigbänd koos säravate solistidega Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tulevad kontserdil ettekandele tuntud lood eesti, läti, leedu ja lääne heliloojate loomingust. „Soliste saadab Läti Raadio Bigbänd, kes on meie lõunanaabrite džässmuusika üks silmapaistvamaid esindajaid. Selle aasta jaanuaris esinesid nad menukalt New Yorgis Lincolni keskuses ja Washingtonis Kennedy keskuses,“ märkis Belobrovtsev.

Läti Raadio Bigbänd

Kontserdil teevad solistidena kaasa Eesti tippmuusikud – lauljad Maarja-Liis Ilus ja Ott Lepland, pianist Kirke Karja ja bassimängija Peedu Kass. Lätist on kohal džässilaulja Kristīne Prauliņa ja vokaalansambel Framest,  Leedut esindavad pianist ja helilooja Dainius Pulauskas ning džässtrompetist Valerijus Ramoška. Kontserdil on kaastegev Soomest pärit, kuid ka Eestis tegutsev trummar Petteri Hasa.

Kuni 25. märtsini on piletid Piletilevis müügil soodushinnaga.

Kontserti korraldab Tallinna Kultuuriamet.

Head Uudised GoodNews