1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Lennuakadeemia rektoriks sai Koit Kaskel
Eesti Lennuakadeemia rektoriks sai Koit Kaskel

Eesti Lennuakadeemia rektoriks sai Koit Kaskel

Eesti Lennuakadeemia rektori valimiseks kogunes valimiskogu, kes otsustas teha haridus- ja teadusministrile ettepaneku sõlmida tööleping Koit Kaskeliga.

Koit Kaskel töötas aastatel 2018-2019 Keskkonnainvesteeringute Keskuses toetuste üksuse juhina ning aastatel 2013-2017 Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis nõunikuna. 1998.-2013. aastani töötas Kaskel Lennuametis erinevatel ametikohtadel, olles viimased kümme aastat peadirektor. Koit Kaskel on lõpetanud Estonian Business Schooli avaliku halduse erialal ning kaitsnud samas ärijuhtimise magistrikraadi.

Rektorit valis valimiskogu, kuhu kuulusid Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajad, Eesti Lennuakadeemia nõunike kogu ja nõukogu esindajad ning tööandjate esindaja. Haridus- ja Teadusministeerium kuulutas rektori konkursi välja septembris. Kandidaate rektori ametikohale oli 11, kellest valimiskogu ette kutsuti kuus.

Uus rektor asub ametisse tõenäoliselt jaanuaris, ametiaeg kestab viis aastat. Eesti Lennuakadeemia on riigi rakenduskõrgkool, kus koolitatakse spetsialiste Eesti lennundusettevõtetele.

Head Uudised GoodNews