1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti Maaomavalitsuste Liit autasustas teenetemärgiga Jüri Kommusaart
Eesti Maaomavalitsuste Liit autasustas teenetemärgiga Jüri Kommusaart

Eesti Maaomavalitsuste Liit autasustas teenetemärgiga Jüri Kommusaart

Foto: Helje Mets

9. juunil Kukruse Polaarmõisas toimuval EMOLi Maapäeval saab Albu vallavolikogu esimees Jüri Kommusaar kätte maaomavalitsuste liidu hõbemärgi.

Jüri Kommusaar on vallavolikogu esimehe ametis alates 22.04.1993, mil kinnitati Albu valla omavalitsuslik staatus. Valla algusaastatest meenutab Kommusaar järgmist: „Omavalitsuste taassünd algas 1989. aastal, kui Eesti NSV Ülemnõukogu võttis vastu haldusreformi otsuse. Albu vald sai omavalitsusliku staatuse 22.04.1993. Staatuse üleandmisega seoses külastas sama aasta 24. mail meie valda Eesti Vabariigi peaminister Mart Laar. 11. aprillil 1994 kinnitati Albu valla lipp ja vapp. Esimesed Albu valla päevad peeti 94. aasta suvel Järva-Madisel. Elanikke oli algusaastail 1640.“

Kokku jagatakse Maapäeval välja 4 kuldmärki ja 15 hõbemärki. Teenetemärgi saaja peab olema või on olnud seotud kohaliku omavalitsusega, kes kuulub või on kuulunud EMOLisse.

Statuudi kohaselt antakse EMOLi hõbemärk isikule, kes oma tegevusega on kaasa aidanud Eesti Maaomavalitsuste Liidu arengule, samuti muude saavutuste eest, mis on toonud tunnustust EMOLile.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews