1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Eesti müüduim raamat oli mullu Kivirähki “Maailma otsas”
Eesti müüduim raamat oli mullu Kivirähki “Maailma otsas”

Eesti müüduim raamat oli mullu Kivirähki “Maailma otsas”

maailma-otsas-pildikesi-heade-inimeste-elustEesti Kirjastuste Liidu andmetel oli Eesti müüduim raamat mullu Andrus Kivirähki “Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust” (Eesti Keele Sihtasutus) 8327 eksemplariga.

Lastekirjanduses oli edukaim Pilvi Kula “Valmistume kooliks, 1. osa” (Koolibri) 5880 eksemplariga, tarbekirjanduses “”Kättemaksukontori” fänniraamat” (Tänapäev) 7102 eksemplariga ja teatmekirjanduses TEA entsüklopeedia 10. köide 7786 eksemplariga.

Biograafiatest oli edukaim Einar Ellermaa ja Inge Pitsneri “Kaika Laine inimesed” (Pilgrim) 3200 eksemplariga ja e-raamatutest Sofi Oksaneni “Kui tuvid kadusid” (Varrak) 1890 eksemplariga.

Võrreldes 2012. aastaga on paberraamatute eelistuste osas toimunud muutusi – viimaste aastatega võrreldes on edetabelis oluliselt suurenenud Eesti autorite teoste osakaal ja ilukirjanduse osakaal on natuke kasvanud. Lasteraamatute nimetuste osas on toimunud väike kasv, kuid seda siiski tänu kooliks ettevalmistatavate ja väikelastele mõeldud raamatutele.

Kasvu võib täheldada ka e-raamatute soetamise osas. Kui 2012. aastal oli nimetusi, mida oli müüdud enam kui 50 eksemplari, vaid ligikaudu 20, siis nüüd on nimetuste arv juba üle 50.

Head Uudised GoodNews