1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias esineb tunnustatud vioolamängija ja ülemhelilaulja Gareth Lubbet Saksamaalt
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias esineb tunnustatud vioolamängija ja ülemhelilaulja Gareth Lubbet Saksamaalt

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias esineb tunnustatud vioolamängija ja ülemhelilaulja Gareth Lubbet Saksamaalt

gareth-lubbe12.oktoobril kell 19 toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis Külaliskontsert, kus astub üles Esseni Muusikakõrgkkooli professor, vioolamängija ja ülemhelilauljat Gareth Lubbet.

Koos Gareth Lubbetiga musitseerivad kontserdil tema abikaasa, suurepärane pianist Hanna Heinmaa, tunnustatud tšellist ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia arendusprorektor Henry-David Varema ning Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kontsertmeister ja EMTA õppejõud, viiuldaja Triin Ruubel.

“Ülemhelilaulu, mida leiab vanades kultuurides üle maailma, on hakatud pidama kaasaaegse muusika osaks. Stockhausen oma teosega Stimmung (1968) oli üks esimesi lääne heliloojaid, kes polüfooniliste vokaaltehnikate iidseid traditsioone uurima ja kasutama hakkas. “Tierkreisi” partituuris innustab ta muusikuid seadma seda mistahes võimalikele koosseisudele,” ütles Gareth Lubbet. Kontserdiks Tallinnas on Gareth Lubbet loonud sellest teosest versiooni ülemhelile ja vioolale, mis põhineb kontserdi esinejate tähemärkidel: Skorpion, Kaalud, Kalad.

Kavas:

Franz Schubert (1797-1828)
– Keelpillitrio B-duur D471 (lõpetamata)

Karlheinz Stockhausen (1928 – 2007)/ Gareth Lubbet
– „Tierkreis. 12 Melodien der Sternzeichen“ („Sodiaak. 12 Tähemärgimeloodiat“ 1974-1975, seade vioolale ja ülemhelilauljale)

Johannes Brahms (1833 – 1897)
– Klaverikvartett nr. 3 c-moll op. 60 (1875)

Sissepääs tasuta!

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews