1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Eesti parima naisnäitleja esitust näeb veel vaid korra
Eesti parima naisnäitleja esitust näeb veel vaid korra

Eesti parima naisnäitleja esitust näeb veel vaid korra

Esimest korda pärast Eesti taasiseseisvumist anti Eesti teatri aastaauhind Vene Teatri näitlejannale: Tatjana Kosmõnina valiti 2018. aasta loominguliste saavutuste põhjal parimaks naispeaosatäitjaks.

Vene Teatri kunstiline juht Filipp Loss tunnistab, et Tatjana on erakordselt suure töövõimega  näitleja ning see autasu on eelkõige tunnustus tema unikaalsele andele, kõrgele nõudlikkusele enda ja oma töö vastu, oskusele otsida ja avastada üha uusi ja uusi väljendusvahendeid nii näitlejana kui ka lavastajana.

Tatjana auhinnast vähem tähtis pole asjaolu, et teatri juhtiv näitleja Aleksandr Ivaškevitš oli esitatud parima meespeaosatäitja nominendiks (ühtlasi on Aleksandr esimene ja ainus Vene Teatri meesnäitleja, kes parima meespeaosatäitja laureaaditiitli kunagi saanud). Eelmisel aastal tunnistati Vene Teatri muusikaala juhataja Aleksandr Žedeljov muusikalise kujunduse kategoorias Eesti teatri aastapreemia laureaadiks. Vene Teatri koreograaf ja liikumisjuht Olga Privis on käesoleval aastal Eesti kultuuripreemia laureaat.

Kosmõninale tõi auhinna osatäitmine monolavastuses „Nastja, Nastja, Nastja“ (Asja Vološina näidendi „Ema“ põhjal), mis on sel aastal Vene Teatri repertuaaris veel vaid korra, 11. aprillil.

Etendusel on, nii nagu teistelgi Vene Teatri lavastustel, sünkroontõlge eesti keelde.

Head Uudised GoodNews