1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Post annab välja Lotte-teemalised postmargid
Eesti Post annab välja Lotte-teemalised postmargid

Eesti Post annab välja Lotte-teemalised postmargid

Eesti Post annab välja Lotte-teemalised postmargidEesti Post annab välja neli Leiutajateküla Lotte tegelastega postmarki, mida on nüüd võimalik osta Lottemaal, Eesti Posti Postkontorites ja Prisma peremarketi kassades.

Eesti Posti postiteenuste juhi Kaido Padari sõnul on tegemist teise Lotte- teemalise väljaandega Eesti Posti ajaloos. “Esimene oli väga edukas. Seni on meil on markidel peamiselt tähelepanu saanud linnud, loomad ja riigimehed. Aga peaksime rohkem tähelepanu pöörama ka lastele, kelle seas Lotte on kahtlemata väga populaarne,” selgitas Padar.

Lotte margivihikus on neli 0,55 eurose nominaaliga marki, millel on kujutatud koeratüdruk Lotte ja tema head sõbrad. Lisaks on margivikus ka kuus kleebist Lotte ja tema sõpradega, mis kindlasti lastele palju rõõmu pakuvad. Margivihiku ja kleebistekomplekti hind on 2,20 eurot.

Müügile tulevad ka komplektid, kus lisaks markidele ja kleebistele on kaks 3D-pildiga postkaarti.

Koos Lotte-markide ilmumisega avab laupäeval külastajatele uksed ka Lottemaa, kus saab uue margiga kirjad ja postkaardid kohe ka posti panna.

Heiki Ernitsa illustratsioonide alusel kujundas margivihiku Indrek Ilves. Esimese päeva tempel on laupäeval kasutusel Tallinna postimajas asuvas postkontoris. Lotte margivihiku tiraaž on 30 000 tk ja need trükib trükikoda Vaba Maa.

Järgmise põneva margina ilmub 4. juunil Navitrolla kunstititeosel “Teistmoodi Eesti” põhinev mark, mille nominaalväärtus on 1,20 eurot. Kuna suvel ostavad marke rohkem ka turistid, siis on see mark Padari sõnul hea võimalus Eesti kunsti ka väljapoole tutvustada.

Head Uudised GoodNews