1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti saab juurde 41 uut päästjat ja päästekorraldajat
Eesti saab juurde 41 uut päästjat ja päästekorraldajat

Eesti saab juurde 41 uut päästjat ja päästekorraldajat

Foto: Sisekaitseakadeemia
Foto: Sisekaitseakadeemia

Täna lõpetab Sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja päästekoolis väljaõppe 23 päästjat ja 18 päästekorraldajat.

Päästja tööks on teha igapäevast päästetööd, kaitsta inimeste tervist, elu, vara ja abistada neid operatiivselt ning professionaalselt. Tulekustutus- ja päästetöö käigus likvideerivad päästjad ka kemikaalide ja muude ainetega toimunud ohtlike olukordi. Päästja eriala lõpetanud 23 inimest on juba elukutse valinud ja töötavad päästjad, kes on kutseõppesse õppima asunud Päästeameti poolse ametkondliku suunamisega.

Päästekorraldaja lõpetanud 18 päästekorraldaja tööks saab 112 hädaabikõnedele vastamine ja kõnede menetlemine. Päästekorraldaja eriala õppida soovijate konkursi viib läbi Häirekeskus, selle edukalt läbinud kandidaadid võetakse tööle ja suunatakse õppima Sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekooli Väike-Maarjas.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul oli tänavustel lõpetajatel üle pika aja võimalus proovida õpitut esimest korda rakendada ka akadeemia uutes õppekeskkondades. „Koostöös Siseministeeriumi ja Päästeametiga rajasime Väike-Maarja polügoonile Euroopa tänase ühe kaasaegseima õpilinnaku. Noortel päästjatel on õpilinnakus võimalik õppida nii tules kui tulega ümber käimist tegelikkusele identsetes tingimustes. Lõpetanuil on seega siinse regiooni parim päästeharidus“ märgib Tabur.

Uusi päästjaid ja päästekorraldajaid tervitavad lõpuaktusel Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur, siseminister Hanno Pevkur, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ning Häirekeskuse direktor Janek Laev.

Sisekaitseakadeemia päästekolledž on koht, kus soovijad saavad omandada ja täiendada kõiki vajalikke teadmisi töötamiseks päästeteenistuses. Nii aastases kutseõppes kui ka kolmeaastases kõrgharidusõppes viiakse läbi põnevaid ja adrenaliinirohkeid praktilisi tunde nii auditooriumites kui ka akadeemia spetsiaalsetel harjutusväljakutel ja simulaatorites.

Sisekaitseakadeemia

Head Uudised GoodNews