1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Eesti stsenaarium jõuab Clermont-Ferrandi lühifilmide festivalile
Eesti stsenaarium jõuab Clermont-Ferrandi lühifilmide festivalile

Eesti stsenaarium jõuab Clermont-Ferrandi lühifilmide festivalile

Eesti stsenaarium jõuab Clermont-Ferrandi lühifilmide festivalile4. veebruaril tutvustatakse Prantsusmaal Clermont-Ferrandis toimuval lühifilmide festivalil Tartu Loomemajanduskeskuse ettevõtja Urmas Nimetu lühifilmiprojekti „Liblikmees“, mis sügisel Vilniuses toimunud Baltimaade lühifilmiprojektide esitlusel Baltic Pitching Forum sai tunnustuse kui kõige suurema potentsiaaliga idee ning kutse Clermont-Ferrandi rahvusvahelisele lühifilmide festivalile esindama Balti filmitööstust.

Filmi režisöör on Edina Csüllög ja produtsen Kristo Jürmann. Filmile kirjutab Mehis Heinsaare samanimelise proosateksti alusel stsenaariumi üks projekti algataja Urmas Nimetu filmiettevõttest Plank Film. Filmilugu räägib mehest, kellest eraldub liblikaid iga kord, kui teda valdavad äärmuslikud emotsioonid.

Stsenarist Urmas Nimetu sõnul on „Liblikmehele“ eraldatud lausa 15 minutit Euro Connection’i programmi raames. „Võib ju tunduda, et mis see 15 minutit siis ära ei ole, kuid filminduses, eriti lühifilmide hulgas, on see päris märkimisväärne. Iga vähegi ambitsioonikama lühifilmide tegija soov on jääda silma mõnele suurele produtsendile. Paraku jõuab see õnn vähesteni – konkurents on tihe, filmitegijaid palju, ideid pangede kaupa. Nüüd saame esineda aga saalile, kus koos kui mitte maailma, siis vähemalt Euroopa lühifilmide produtsentide esinduslik valik. Üldse antakse see võimalus 16 ideele.“

Tartu Loomemajanduskeskuses tegutsev filmikompanii Plank Film keskendub teravate ja terviklike filmilugude loomisele. „Lisaks “Liblikmehele” on režissöör Edina Csüllögiga praegu ettevalmistamisel veel teinegi lühifilm,“ täpsustas Urmas Nimetu.

Head Uudised GoodNews