1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti tudengid saavad võimaluse külastada Huawei peakorterit Hiinas
Eesti tudengid saavad võimaluse külastada Huawei peakorterit Hiinas

Eesti tudengid saavad võimaluse külastada Huawei peakorterit Hiinas

koolKa tänavu toimub globaalse tehnoloogiaettevõtte Huawei poolt IKT valdkonna üliõpilastele suunatud õppeprogramm „Seeds for the Future“, mille raames saavad Eesti tudengid võimaluse külastada Huawei peakorterit Hiinas ning tutvuda sealsete teadlaste tööga.

„Seeds for the Future“ projekt viidi Eestis esmakordselt läbi 2016. aastal, mil Eestist valiti välja viis tudengit, kes said kahenädalase praktikareisi raames võimaluse külastada Hiina Rahvavabariiki, kus nad omandasid nii uusi keele- ja kultuurialaseid teadmisi Hiinast kui ka IKT valdkonna teadmisi Huawei peakontoris Shenzhenis.

2008. aastal käivitunud projekti olid möödunud aasta lõpuks kaasatud 96 riiki kogu maailmas ning selles on praeguseks osalenud tuhanded IKT valdkonna tudengid 280 ülikoolist. Programmi eesmärk on arendada kohalikke IKT-talente, edendada paremat arusaamist ja huvi telekommunikatsiooni sektori vastu ning julgustada suuremat regionaalset arengut ja aktiivsemat osalust digitaalses kogukonnas. Huawei soov on 2020. aastaks tutvustada Hiinat vähemalt 2500 Euroopa tudengile. See on Huawei panus Euroopa Noorte Pakti.

„Möödunud aasta tõestas, et Eesti on kindlasti üks neist riikidest, kus „Seeds for the Future“ programmil on oma kindel koht. Huawei on Eestis saanud sooja vastuvõtu osaliseks ning võimalus anda midagi siinsetele noortele tagasi on meile tõeliselt suur au,“ ütles Huawei Eesti esinduse juht Ricky Chen.

„Tallinna Tehnikaülikoolile on oluline pakkuda oma tudengitele globaalses konkurentsis võimalusi ülikooli lõpetamisel valida maailma parimate tööandjate vahel. Seetõttu on meil väga hea meel, et Huawei pakub meie tudengitele võimalust oma tegemistega lähemalt tutvuda ning ehitada oma globaalset kontaktide võrgustikku,“ ütles Tallinna Tehnikaülikooli dotsent ja tarkvaratehnika magistriõppekava juht Juhan-Peep Ernits.

„Eelmisel aastal sai „Seeds for the Future“ programm eduka alguse Eestis. Nägime, et Eesti noored tunnevad suurt huvi selliste arenguvõimaluste vastu ning seetõttu on meil suur rõõm teha taaskord koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga ja seda võimalust tudengitele pakkuda,“ ütles Huawei Baltikumi regiooni turundusjuht Aleksandra Romanova.

Head Uudised GoodNews