1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eestimaist päritolu rohegaasi osteti kõige enam Pärnus
Eestimaist päritolu rohegaasi osteti kõige enam Pärnus

Eestimaist päritolu rohegaasi osteti kõige enam Pärnus

Tankla Pärnu Suvi tänaval

Juulis tangiti Eesti Gaasi tanklates sõidukitesse üle Eesti 715 000 m³ surugaasi, millest eestimaist päritolu rohegaas ehk biometaan moodustas 61 protsenti. Rohegaasi eelistatakse enim tankida Pärnus ning Tallinnas.

“Kui juunikuu rohegaasi tarbimine tegi suure hüppe, siis võib öelda, et juuli lõpu seisuga on tarbimine stabiliseerunud,” ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. Kokku tangiti üle Eesti sõidukitesse 437 000 m³ rohegaasi, mis moodustab kogu surugaasi müügist kaks kolmandikku. Rohegaasi toodetakse Kundas ja kogu toodang müüakse läbi Eesti Gaasi tanklate.

“Eestimaist päritolu rohegaasi osteti kõige enam Pärnus, kus suur osa ühistranspordist on gaasile üle läinud. Mõningast kasvu võrreldes varasema kuuga näitab ka Tallinna tanklate müük,” lausus Raul Kotov ning lisas, et rohegaasi saab täna tankida Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu tanklates.

Kokku tankisid sõidukiomanikud oma kütusepaakidesse juulikuus surugaasi 715 000 m³ mahus. “Gaasikütusele üle läinud sõidukiomanikele on üha enam olulisem gaasi vähene keskkonnasaaste ning bensiiniga võrreldes kaks korda odavam hind,” mainis Eesti Gaasi juhatuse liige. Kilogramm rohegaasi maksab Eesti Gaasi tanklates alates 1. juulist 0,899 eurot ning maagaasi ja rohegaasi segu 0,859 eurot.

Rohegaasi toodetakse biolagunevatest jäätmetest, reoveest ja reoveesettest, põllumajandusliku päritoluga jäätmetest ning erinevat päritolu biomassist. Rohegaasi saab sõidukikütusena osta nii puhtal kujul kui ka maagaasiga segatult. Kuna koostiselt ja kvaliteedilt on rohegaas ja maagaas samaväärsed, siis autole sobivad mõlemad ühtemoodi ning neid võib kasutada paralleelselt.

Head Uudised GoodNews