1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Eestis alustas tegevust ajaloo esimene Pakistani aukonsul
Eestis alustas tegevust ajaloo esimene Pakistani aukonsul

Eestis alustas tegevust ajaloo esimene Pakistani aukonsul

Pakistani esimeseks aukonsuliks Eestis nimetati kommunikatsiooniekspert Dr. Mariliis Beger.

Varssavis resideeriva Pakistani suursaadiku Shafqat Ali Khani sõnul tugevdab aukonsuli ametissenimetamine veelgi Pakistani ja Eesti vahelisi sõbralikke suhteid. “Näeme potentsiaali kahe riigi koostöö arendamiseks mitmes valdkonnas, eelkõige kontaktide loomisel ning turismi-, haridus- ja kaubandussidemete tihendamisel,” sõnas suursaadik. Khan kinnitas, et kindlasti tahab Pakistan osa saada Eesti kogemusest infotehnoloogia ja digitaliseerimise alal. ”Mariliis Beger on erakordne kommunikatsiooniekspert ja -uurija ning Pakistani valitsus on veendunud, et tema mitmekülgne kogemus ja huvid ning tema sihikindlus ja teotahe lähendavad Pakistani ja Eestit,” lisas ta.

Aukonsuli Mariliis Begeri sõnul on tema peamiseks ülesandeks kaitsta Pakistani kodanike huve Eestis ning neid igakülgselt aidata. “Eestlaste seas veel avastamata Pakistanil on palju pakkuda: alates imelisest loodusest ja põnevast kultuurist, lõpetades äripotentsiaaliga näiteks IT-allhankijana, mille eksport ulatub täna üle miljardi USA dollari aastas,” sõnas Beger. Ta lisas, et üheks võtmeteemaks aukonsulina saabki tõenäoliselt infotehnoloogia, nii Eesti e-teadmiste eksport, Pakistani idufirmadele Eesti võimaluste tutvustamine, kui ka sealsete spetsialistide rakendamine tööjõupuuduse leevendamiseks Eesti IT-sektoris.

Mariliis Beger on Pakistaniga seotud olnud alates 2008. aastast, kui ta liitus Florida Riiklikus Ülikoolis Lõuna-Aasia meedia- ja kultuuriuuringute programmiga. Pärast doktorikraadi kaitsmist jätkas ta teadustöö tegemist Pakistanis tervisekommunikatsiooni valdkonnas, uurides e-tervise kirjaoskust ja e-lahenduste rakendamist naiste- ja seksuaaltervise ennetustöös. Igapäevaselt töötab Beger kommunikatsiooniagentuuris KPMS & Partnerid strateegilise konsultandi ja partnerina.

Pakistani aukonsulaat asub Tallinnas Rotermanni kvartalis aadressil Roseni 7, C4.

Head Uudised GoodNews