1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eestist pärit helilooja võitis USA kõrgeima noorte loomekunstipreemia
Eestist pärit helilooja võitis USA kõrgeima noorte loomekunstipreemia

Eestist pärit helilooja võitis USA kõrgeima noorte loomekunstipreemia

Jonas Tarm

Tallinnas sündinud Jonas Tarm võitis Ameerika Ühendriikides välja antava kõrgeima üleriigilise noorte loomekunstipreemia heliloomingu valdkonnas.

19-aastane Tarm oli üks 150-st noorest loomekunsti valdkondade esindajast, kes võitis 10 000 kandidaadi seast USA üleriigilise noorte loomekunstifondi aastapreemia, mida antakse välja noortele tantsijatele, lauljatele, näitlejatele, muusikutele, filmitegijatele, fotograafia ja kujutava kunsti esindajatele ning kirjanikele, teatas BNS-ile Vaba Eesti Sõna. Tarm võitis preemia heliloomingu valdkonnas. Preemia sisaldab ka stipendiumi .

Bostonis asuva New Englandi Konservatooriumi esimese kursuse tudeng Tarm õppis Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumis, üheksa aasta eest kolis ta koos vanematega USA-sse. Ta alustas viiuliõpinguid Tallinna Vanalinna muusikakoolis ning jätkas viiuli- ja kompositsiooniõpinguid Chicago muusikainstituudi akadeemias.

Sama konkursi on varem võitnud ka näiteks näitleja Vanessa Williams, viiuldaja Jennifer Koh, laulja Nicki Minaj ja džässmuusik Terence Blanchard.

Head Uudised GoodNews