1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestlanna võitis Maroko pokkeriturniiril üle 20 000 euro
Eestlanna võitis Maroko pokkeriturniiril üle 20 000 euro

Eestlanna võitis Maroko pokkeriturniiril üle 20 000 euro

Mirjam Jalak Marrakechi turniiri finaalaluas Foto: Foto: Marrakech Poker Open
Mirjam Jalak Marrakechi turniiri finaalaluas
Foto: Foto: Marrakech Poker Open

Eestlanna Mirjam Jalak saavutas Marokos toimunud Marrakech Poker Open 500-eurose osalustasuga turniiril kõrge teise koha ning teenis 241 000 Maroko dirhamit ehk umbes 21 500 eurot auhinnaraha.

Võistlusel osales 393 mängijat ning turniiri võitis Prantsusmaa esindaja Roger Hairabedian, eelnevalt live-turniiridelt üle 4,7 miljoni dollari teeninud mees. Rahalist auhinda sai turniiri 54 parimat.

“See on minu konkurentsitult suurim võit ja saavutus pokkeris. Tunne on loomulikult suurepärane. Tahtsin hästi mängida ja võimalikult kaugele jõuda. Esimene eesmärk oligi rahaline koht, kui aga mängijaid oli järgi jäänud vaid kahe laua jagu, siis tundus ka finaalikoht juba käegakatsutav,” ütles Mirjam Jalak Marrakechi turniiri lõppemisel.

“Esikoha Roger Hairabediani vastu kahjuks ei saanud, kuid olen teise kohaga täiesti rahul,” lisas ta. Mirjami teekond Maroccosse sai alguse eelmisel aastal Olympic Poker Clubi korraldatud “Võida vinge pokkerireis Madriidi!” kampaania võidust. Madriidis toimunud 500-eurose sisseostuga turniiril õnnestus Mirjamil jääda konkurentsi parima naismängijana ning selle eest oli autasuks pakett Marrakech´i turniirile, kust tuli juba korralik rahaline võit.

OlyBeti ja Olympic Poker Clubi pokkermänedžer Risto Suurpõllu sõnul sarnased kampaaniad on Eesti mängijatele suurepäraseks võimaluseks rahvusvahelistel suurturniiridel oma oskused proovile panna.

Tartust pärit hobimängija Mirjam Jalak on näidanud eelnevalt mitmel korral ilusat mängu ka Eestis toimuvatel pokkeriturniiridel, jõudes muuhulgas auhinnalisele kohale 2012. aasta Eesti meistrivõistluste segapaarismängus koos OlyBeti pokkeri profimeeskonna liikme Raigo Aasmaaga.

Marrakechis saavutatud võit tõstab Mirjami Eesti naiste edetabelis läbi aegade kolmandale kohale. 16. veebruarini kestnud Marrakechi pokkerifestivalil osales kuus Eesti naismängijat. 910-eurose sisseostuga põhiturniirile pääses Sirli Nurm, kes saavutas 435 mängija seas tubli 37. auhinnalise koha.

Head Uudised GoodNews