1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eestlaste arendatud Õpiveebi kasutab täna juba kolmandik Eesti õpetajatest
Eestlaste arendatud Õpiveebi kasutab täna juba kolmandik Eesti õpetajatest

Eestlaste arendatud Õpiveebi kasutab täna juba kolmandik Eesti õpetajatest

Õpiveeb_TeboEesti iduettevõte Tebo, mis arendab õppimistöö hõlbustamiseks koolidele Õpiveebi, on Eesti õpetajate seas võitnud heakskiidu – platvormiga on liitunud tänaseks 33% õpetajatest ja seda kasutavad aktiivselt 40 Eesti kooli. Ettevõtte plaan laieneda välisturgudele on käivitunud – eelmisel aastal alustati tegevust Tšiilis, sel aastal plaanitakse laieneda Inglismaale.

Tebo asutaja Tõnis Kusmin on veendunud Õpiveebi edus: „Idee sai alguse sellest, et äris olid juba ammu kasutusel mitmesugused programmid ja äpid, mis elu lihtsamaks teevad, kuid koolis olid põhilisteks töövahenditeks pliiats ja paber. Tahtsin, et kool oleks nii äge ja kaasahaarav, et õpilastel oleks seal tore käia, et õppimine oleks põnev ja interaktiivne. Mul on väga hea meel, et nii suur osa õpetajatest ja koolidest on selle mõtteviisiga kaasa tulnud.”

Eesti turg aga pole ettevõtte eesmärkides ainus: „ Meie arendatud platvormi saab kohandada ka teiste turgude jaoks, kuna õpetajate ja õpilaste vajadused on paljudel turgudel väga sarnased. Tšiili turule sisenesime eelmisel aastal eelkõige selletõttu, et saime Start-Up Chile kiirendisse ja rahalise toetuse seal turule tulekuks. Täna kasutab Tebot (Õpliveebi ingliskeelne bränd) juba 2000 õpetajat Tšiilis ja Argentiinas, sel aastal on plaanis laieneda Inglismaale“ kommenteeris Kusmin.

Ettevõttega on liitunud uus välisturgude juht Eve Anijärv, kes on olnud eelnevalt Grata tõlkebüroo tegevjuht ning AIESEC Hispaanias Granada kohaliku komitee president. „Usun, et minu hispaania keele õpetaja taust aitab hästi aru saada õpetajate tänasest vajadustest ning töökogemus rahvusvahelises organisatsioonis AIESEC näha suuremat pilti, mis on oluline välisturgudele sisenemiseks. Meie uus siht on minna UK turule, kuna sealne turg on Eestist 60 korda suurem. Samas on see on oluliselt lähemal Tšiilist ja saame seal kiiremini tegutseda“ lausus Anijärv.

Õpiveeb on Eesti idufirma, kes lõpetas just edukalt Tehnopol Startup Inkubaatori programmi, kuna kaasas esimesed investeeringud ja saavutas müügikäibe. Detsembris valiti Tebo Eesti top 4 varajase faasi idufirmade sekka Eesti ja Soome äriinglite poolt. Lisaks on nad saavutanud finaalkohad Prototroni rahastu konkursil ja Chivas the Venture Eesti võistlusel ning võitnud UberPITCH äriideede võistluse.

Iduettevõtete kasvuprogramm Startup Inkubaator on osa Tallinna Teaduspark Tehnopol teadus- ja ärilinnakust. Tehnopol on koduks alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele, mis asutati aastal 2003 Eesti Vabariigi, Tallinna Linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt. Täna tegutseb teaduspargis ligi 200 ettevõtet.

Head Uudised GoodNews