1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eestlaste juhtimisel loodi kolme aasta jooksul üle 70 rahvusvahelise õpilasfirma
Eestlaste juhtimisel loodi kolme aasta jooksul üle 70 rahvusvahelise õpilasfirma

Eestlaste juhtimisel loodi kolme aasta jooksul üle 70 rahvusvahelise õpilasfirma

Täna võetakse Tallinnas kokku kolm aastat kestnud Kesk-Läänemere ühisõpilasfirmade projekt, mille käigus loodi üle 70 ühisõpilasfirma Soome, Rootsi, Läti ja Eesti õpilaste vahel.

Projekti juhtivpartneri JA Eesti direktor Kersti Loor märkis, et kolme õppeaasta jooksul kestnud projekt osutus vägagi edukaks, sest rahvusvaheline seltskond, teiste riikide õpilastega suhtlemine ja tegevuse koordineerimine andis õpilastele väga hea kogemuse. „Kokku jõudis töötava ühisõpilasfirma tegemiseni 55 kooli ja 480 õpilast. Kahest sellisest ettevõttest on välja kasvanud ka siiani tegutsevad päris ettevõtted,“ rõõmustas Loor.

Eesti-Läti koostööfirma Magusad Küsimused jätkab põnevate küsimustega šokolaadide müüki ning Eesti-Soome koostööfirma I’m Blue tegutseb mustikamahla tootmisega.

„Üks tugevamaid ja tegusamaid ühisõpilasfirmasid nende aastate jooksul oli aga Pets United, mis pakkus lemmikloomade hoiuteenuse vahendusplatvormi kõigi nelja partnerriigi õpilaste koostöös,“ märkis Loor.

„Tänasel viimasel lõpuseminaril võtamegi kokku, mis sai kolme viljaka aasta jooksul korda saadetud. Oma õppimiskogemust tulevad kohapeale jagama mitmed projektis osalenud õpilased, õpetajad ja projekti partnerid. Korraldame ka õpilasfirmade minilaada.“

Projekti käigus saadi iga õppeaasta alguses kokku konverentsil või innovatsioonilaagris, kus moodustati ühised õpilasfirmad. Edasi toimus suhtlus ja ühine tootearendus elektroonsete kanalite kaudu, lisaks müügitöö koduriikides. Kevadsemestril külastati ühiselt Eesti, Soome, Rootsi ja Läti õpilasfirmade laatu ning müüdi seal tooteid. Aasta lõpus võeti kokku tulemused ja tunnustati tugevamaid.

Projekti kokkuvõttev seminar toimub neljapäeval, 13. detsembril SEB Innovatsioonikeskuses kell 11-16. Kella 12.30-14 on kavas õpilasfirmade minilaat.

Projekti rahastas Interreg Central-Baltic programm Euroopa Regionaalarengufondist.

Head Uudised GoodNews