1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eeva ja Villu Talsiga astub lavale legendaarne kandlemängija Heino Sõna
Eeva ja Villu Talsiga astub lavale legendaarne kandlemängija Heino Sõna

Eeva ja Villu Talsiga astub lavale legendaarne kandlemängija Heino Sõna

rahvamajade-tuur_eeva-talsi-19. novembril algab üle-eestiline Rahvamajade tuur. Koos noorte pärimusmuusikute ning armastatud Eeva ja Villu Talsiga astub lavale legendaarne kandlemängija Heino Sõna. Eesti Pärimusmuusika Keskus sõidutab viiel õhtul pärimusmuusika rahvani, külastades Haanja, Tori, Iisaku, Aruküla ja Nõuni Rahvamaja.

Esmakordselt saab publik näha kontsertturneel tuntud rahvakandle mängijat Heino Sõna

„Turnee teeb erakordseks võimalus kohtuda rahvamuusikas kõrgelt hinnatud kandlemängija Heino Sõnaga, kes saavutas oma tuntuse juba 70ndatel. Heino on haruldane pillimees, ta on üks vähestest rahvakandle mängijatest, kes on Eestis alles jäänud, viies edasi meie pärimuskultuuri. Lisaks on teda tore jälgida, ta mängib alati suu naerul ja pajatab põnevaid lugusid sajanditagusest elust ja olust,“ selgitab Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa kontserttuuri olulisust.

silvertonisson_hrsona
Foto: Silver Tõnisson

„Minule meeldib noortega koos pilli mängida ja tutvustada lugusid, mis minu ajal pidudel nõutud olid. Hea on veel oma silmadega näha, et rahvakannel tuuakse taas ellu ning rahva ette,“ sõnab 79-aastane Karksi-Nuia pillimees Heino Sõna. Kohtumisi inimestega hubastes rahvamajades ootab vanameister väga. „Sõbralikus seltskonnas ja rahvale lähedal olles tekib soe tunne ning siis pill ka heliseb,“ kutsub Sõna nii noori kui vanu üle Eesti kontserte külastama.

rahvamajade-tuur_-eeva-talsi-ja-villu-talsi

Rahvamajade turnee on saanud indu Eesti pärimusmuusika hindamatu jäädvustaja August Pulsti omaaegsetest ringreisidest. Tuur kannab ülesannet viia kokku vanad ja noored, kes aitavad elusana hoida Eesti rahvakultuuri ja-kombeid ning hinge ja vaimu läbi pärimusmuusika. Noore põlvkonna pärimusmuusik ja Curly Strings`i liige Villu Talsi lisab: „Noorte roll on õppida ja uuendada. Õppida vanematelt olemasolevaid tarkusi, aga ka viia end kurssi viimase aja moega, et siis otsustada, mida omaks võtta ja edasi kanda.“

Rahvamajade tuur toob viiel õhtupoolikut lavale erinevate põlvkondade esindajad ja programm pakub publikule etteasteid Heino Sõnalt, Eeva ja Villu Talsilt ning kohalikelt noortelt pärimusmuusikutelt. Kontsertreis saab alguse 9. novembril kell 19 Haanja Rahvamajas ja jätkub 10. novembril Tori, 11. novembril Iisaku, 12. novembril Aruküla ja 13. novembril Nõuni Rahvamajas. Sooduspilet maksab 5 eurot ja täispilet 7 eurot. Pileteid saab soetada tund enne kontserdi algust ja Piletilevist.

Head Uudised GoodNews