1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eile toimus Tornide väljakul lillefestivali lõpetamine
Eile toimus Tornide väljakul lillefestivali lõpetamine

Eile toimus Tornide väljakul lillefestivali lõpetamine

Riia aed

Tornide väljaku pargis toimus eile õhtul Tallinna rahvusvahelise lillefestivali üheksanda hooaja pidulik lõpetamine, kus avalikustati parimad teemaaiad, rahva lemmikuks valitud aed ja kuuluti välja järgmise aasta teemad.

Teemaaedadest valis žürii parimateks kategoorias „Pereaed“ Läti Vabariigi pealinna Riia aednike töö ja kategoorias „Ühevärviline aed“ Protective Coatings Contractor OÜ võistlustöö. Rahva lemmikuks valiti Hiiumaa Ametikooli kujundatud aed.

„Mul on suur rõõm seista lillefestivali hilissuvises õiteilus, et panna lõpp-punkt taas ühele suurepärasele inimese ning looduse koostöös valminud meistriteosele,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf piduliku lõpuürituse sissejuhatavas pöördumises. „Kuna järgmise, 2018. aasta märksõnad on Eesti Vabariik 100, Kadrioru park 300 ja Lillefestival 10, loodan, et meie parimad maastikukujundajad ja disainerid mõtlevad juba täna, kuidas kaunistada lilleehetesse kõik meie juubilarid.“

Protective Coatings Contractor OÜ

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve tänas kõiki suurepäraseid kunstaednikke, kes üheksa aasta jooksul on Tallinna lillefestivalist osa võtnud. Üheksa aastat on pakutud silmailu ja rahulikku pargikeskkonda Tallinna linlastele ja linnakülalistele. Aastate jooksul on Festivalil esinenud üle 50-ne artisti, erinevaid teemaaedu on rajatud 247 ja neid aedu on rajatud 18-nel teemal.
Piduliku osa lõpetamiseks kuulutas Ain Järve välja järgmisel, 2018. aastal toimuva Tallinna kümnenda rahvusvahelise lillenäituse teemad, mis on „Õnnesoov lillede keeles“ ja „Ajaloo peegeldus aias“.

Hiiumaa Ametikooli aed
Head Uudised GoodNews