1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ELAMUSMATK I Võta osa maailmakuulsast Fjällräven Classic elamusmatkast, mis toimub tänavu veebi vahendusel
ELAMUSMATK I Võta osa maailmakuulsast Fjällräven Classic elamusmatkast, mis toimub tänavu veebi vahendusel

ELAMUSMATK I Võta osa maailmakuulsast Fjällräven Classic elamusmatkast, mis toimub tänavu veebi vahendusel

Maailmakuulsad Fjällräven elamusmatkad, millest on aastate jooksul osa võtnud ka mitmeid eestlasi, toimuvad sel suvel veidi teistmoodi. Et kõik matkajad võiksid reisikeeldudest hoolimata saada osa maailma kõige erilisematest paikadest ning kogeda neid läbi matkaja silmade, on sel aastal teinud Fjällräven oma Classic elamusmatkad kõigile soovijatele video vahendusel ligipääsetavaks.

Sel suvel tutvustab maailmakuulus Rootsi matkavarustuse bränd Fjällräven matkasarja Fjällräven Classic TV. Tegu on brändi lahendusega praegusele olukorrale, et inimesed saaksid reisikeeldudest hoolimata saada osa maailma kõige erilisematest paikadest ning kogeda neid läbi matkaja silmade. Esimene osa ilmub otseülekandena Fjällräveni sotsiaalmeediakanalites ja Fjällräven Classic kodulehel juba täna, 27. mail, kell 13.00.

Fjällräven Classic algne kontseptsioon loodi 2005. aastal, eesmärgiga julgustada inimesi minema Rootsi mägedesse matkama. Aastate jooksul on sellest kujunenud sündmus, kust võtab igal aastal osa enam kui 2000 inimest üle kogu maailma, läbides 110 km pikkuse raja kõike eluks vajalikku seljas tassides.

Ürituse populaarsuse kasvades on kiiresti kasvanud ka Fjällräven Classic sari. Mõni aasta pärast alustamist laienes üritus Rootsist Taani, seejärel 2016. aastal USA-sse. 2017. aastal toimus Fjällräven Classic neljas erinevas kohas üle maailma, kui sarja lisandus matk Hong Kongis. Tänavu pidid elamusmatkad toimuma veelgi rohkemates riikides – lisaks klassikaliseks saanud matkadele olid plaanis üritused nii Saksamaal, Suurbritannias, Hiinas kui ka Lõuna-Koreas. Bränd sai ülemaailmselt matkakogukonnalt uskumatult head tagasisidet ja piletid müüdi kiiresti välja.

Ülemaailmse pandeemia tõttu oli Fjällräven sunnitud planeeritud sündmused Saksamaal, Taanis, Suurbritannias, USA-s, Hiinas ja Rootsis ära jätma. See aga andis tõuke virtuaalse ürituse sünniks, mis võimaldaks siiski inimestel maailma kaunimatest maastikest osa saada, kus iganes nad ka poleks.

Sarja alustab Classic elamusmatk Saksamaal, mis kestab 3 päeva järjest ja kulgeb 57 km pikkusel rajal, kulgedes läbi põldude ja metsade, mööda järvekaldaid ning üle mägede kuni kaunite Allgäu piirkonna rohumaadeni. Vaatajad on oodatud liituma nii mõneks tunniks kui miks mitte ka kõigiks kolmeks päevaks, et saada tõeline matkakogemus. Stream-ülekanne toimub Fjällräven Classic kodulehel ja Fjällräveni sotsiaalmeediakanalites 27. – 29. maini, algusega kell 13.00.

Sarja teine osa on kavas 1. – 4. juulini, samuti algusega kell 13:00, mis viib kogu maailma matkasõbrad digitaalsele rännakule Taani, kus läbi roheliste mägede, tumedate metsade ning mööda looklevat rannajoont läbitakse 75-kilomeetrine matk.

Videoülekannet saad vaadata Fjällräven Classic kodulehel ja Facebookis.

Head Uudised GoodNews