1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ELEKTRILISED TÕUKERATTAD TARTUS I Jaanus Tamm: linna eesmärk on edendada kergliiklust
ELEKTRILISED TÕUKERATTAD TARTUS I Jaanus Tamm: linna eesmärk on edendada kergliiklust

ELEKTRILISED TÕUKERATTAD TARTUS I Jaanus Tamm: linna eesmärk on edendada kergliiklust

Alates 8. maist rendib Tartus Aparaaditehase kõrval tõukerattaid elektriliste liikurite pood Voltride, pakkudes võimalust rentida liikumisvahend ka terveks nädalaks.

Voltride rendi eestvedaja Tartus, Arno Humal selgitas, et Voltride ei konkureeri Bolti tõukeratastega, mis on mõeldud piiratud territooriumil lühikeste otsade sõitmiseks ning jalavaeva vähendamiseks. Voltride rendib tõukerattaid neile, kes soovivad, et sõiduvahend oleks kogu aeg võtta, kes tahavad sellega läbida pikemaid otsi ja kes soovivad lihtsalt teistsugust sõiduvahendit proovida. Lisaks pakub Voltride lahendust ettevõtetele, kes tahavad kas töises olukorras või üritustel elektrilisi tõukerattaid rentida. Tõukeratast võib rentida ka ajaks kui enda tavapärane liikumisvahend remondis on.

Linnamajanduse osakonna projektijuhi Jaanus Tamme sõnul on rõõmustav, et Tartusse tuleb juurde uusi võimalusi keskkonnasäästlikuks liiklemiseks. „Linna eesmärk on edendada kergliiklust ja tõukerattad pakuvad linlastele uusi võimalusi nende igapäevastes liikumistes,“ selgitas Tamm.

Voltride elektritõukerattaid saab rentida ettevõtte kodulehel. Rentimiseks tasub emaili või telefoni teel teha broneering, tasuda valitud perioodi renditasu ning sõiduvahendile järele minna. Kaasas peab olema isikut tõendav dokument. Broneeringuga klientidele tagatakse sõiduvahendi kontaktivaba üleandmine. Vaba sõiduvahendi olemasolul saab selle rentida ka kohapeal.

Rentida saab 3 eri mudelit erineva kaalu, kandevõime ja sõiduulatusega. Voltride’ist renditud asjad saab kätte ja tagastada Voltride rendipunktis Riia 24 sisehoovis. Sõltuvalt teenuse populaarsusest võib suureneda renditõukerataste kogus ja erinevate mudelite valik.

Kõik kliendid peavad tutvuma ohutu sõidu eeskirjadega ning neid järgima. Lisaks on soovitatav kanda kiivrit, mille kohapeal rentida saab.

Head Uudised GoodNews