1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Elroni rongides saavad reisijad osa PPAFF festivalist
Elroni rongides saavad reisijad osa PPAFF festivalist

Elroni rongides saavad reisijad osa PPAFF festivalist

Priit Pärna AnimafestivalPriit Pärna 3. Animafilmifestivalist saavad animafilmisõbrad osa kultuurimajades, maanteedel, merel ja tänasest 2. novembrini ka viies Elroni diiselrongis.

„Tänavusel PPAFFil on kavas seitse erinevat programmi ja üle 50 animatsiooni. Maadest on fookuses Lõuna-Korea ning autoritest nii maailmas tuntud Tšehhi animaator Michaela Pavlatova kui ka unustamatu Avo Paistik Eestist,” tutvustas PPAFFi peakorraldajaIndrek Jurtšenko tänavust festivali.

„Kuna PPAFFi missiooniks on animatsiooni vaatajatele lähemale toomine, otsime igal aastal põnevaid paiku, kus programmi näidata – tänavuse PPAFFi kavas on seetõttu juba viis alafestivali,“ sõnas Indrek Jurtšenko ning täpsustas, et alafestivalide raames näidatakse filme nii bussides, parvlaevades, sõjaväeosades kui ka maakultuurimajades ja koolides. „Juba teist korda toimuval alafestivalil Rongianimatsioon näidatakse animatsioone aga viies Elroni rongis.“

„Elronile valmistab suurt heameelt, et eelmisel aastal edukalt mööda Eestit kulgenud Rongianimatsioon tänavu taas programmi võeti,“ ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Eelmise festivali järel tulnud tagasiside reisijatelt oli üdini positiivne, ja ega teisiti ei kujutaks ettegi, sest mis võiks olla parem, kui nautida kõrgetasemelist festivaliprogrammi mugavatel rongiistmetel teel näiteks Pärnusse, Valka või Viljandisse!“

20. oktoobrist 2. novembrini Rongianimatsiooni eriprogrammis linastuvad maailmatasemel animatsioonid Horvaatiast, Lõuna-Koreast, Tšehhist ja Eestist. Tutvu programmiga siin: www.ppaff.eu/programm.

2012. aastal Tapal alguse saanud Priit Pärna Animafilmifestival (www.ppaff.eu) kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.

Head Uudised GoodNews