1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Endine vallavanem Ermil Miggur hakkas koomikuks
Endine vallavanem Ermil Miggur hakkas koomikuks

Endine vallavanem Ermil Miggur hakkas koomikuks

Ermil Miggur
Foto: Eliise Lepp

27. aprillil algusega kell 19.30 toimub Von Glehni Teatris üritus nimega Rookie Night. See on mix stand-up`ist ja muusikalistest vahepaladest. Idee on anda uutele koomikutele ja muusikutele võimalus laval esineda. Kes esineb esimest, kes mitmendat korda, kuid ürituse laiem kontseptsioon on see, et mitte keegi lavale astuvatest inimestest ei ole proff.

Ürituse korraldaja on  Ermil Miggur. Tegemist on mehega, kelle esimene päev 33 aastasena oli ühtlasi tema vallavanema ametiaja algus, ajal kui sellesama eluaasta viimasel päeval astub ta lavale stand-up koomiku rollis. Nimelt otsustas pool oma elust õigusteadusega tegelenud magistrikraadiga jurist ning ettevõtja, et on viimane aeg hakata elama täpselt nii, nagu ta ise seda soovib.

“See praegune idee tundub piisavalt absurdne ja napakas, et see teoks teha. Kusjuures, üldiselt ma täpselt niimoodi mõtlengi, et mida hullumeelsem mõte, seda ägedam tundub,” kirjeldas Ermil Miggur.

Unistus stand-up koomiku rollist

Ermil Miggur on Eestis tegutsevaid stand-up koomikuid teadlikult jälginud päris mitu aastat, mõeldes juba ammu, et soovib samuti selle ära proovida. Pärast kiiret ja pingelist vallavanema ametiaja lõppu sai see kaua küpsenud mõte tõsisemalt käsile võetud ning hiljuti Hiiu Pubis ühel Comedy Estonia avatud mikrofoni õhtul ka reaalselt teoks tehtud. “Kuna esimese korra kohta tuli päris hästi välja, otsustasin, et soovin seda veel teha, kohe ja pidevalt, et saada paremaks, kuid Comedy Estonia on niivõrd populaarne, et isegi need korraks lavale saamise järjekorrad on ikka päris pikad,” kirjeldas Ermil Miggur, miks ta otsustas ootamise asemel pigem tegutseda.

Seda enam, et päev hiljem, 28.04.18 on mehel sünnipäev, mille raames oli nagunii plaanis 33 eluaasta kuidagi ägedalt kokku võtta ja ära saata. Sellest tulenevalt tekkiski tal mõte, et paneks need kaks asja kokku ning teeks midagi täiesti teistsugust.

“Kui muudmoodi lavale ei saa, tuleb see võimalus enda jaoks ise luua,” naljatles Ermil, lisades, et see üritus on mõeldud ka kõigile teistele stand-up´i huvilistele, kes tahaks, aga pole kunagi julgenud või saanud avalikult üles astuda.

Kunagi pole liiga hilja

“Me ei oota ainult naljategijaid, vaid ka neid, kes laulavad ja mängivad pilli,” laiendas korraldaja kutset, rõhutades, et vanus ei mängi siin mingisugust rolli. “Oodatud on kõik, kellel hinges midagi pitsitab, sest kunagi pole liiga hilja, et proovida midagi, millest olete seni vaid mõelnud või unistanud.”
Mehe sooviks on aidata luua niisugune toetav keskkond, kus kõik on lubatud, ka eksimine. Seega karta pole midagi, ainult võita. Esinejaid mahub lavale veel. Kui keegi tunneb huvi esinemise vastu sellel üritusel, piisab vaid meiega ühendust võtta kodulehe või Facebooki kaudu.

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews