1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Endla teatri lavastuse “Eedeni aed” külalisetendused Tallinnas
Endla teatri lavastuse “Eedeni aed” külalisetendused Tallinnas

Endla teatri lavastuse “Eedeni aed” külalisetendused Tallinnas

Endla teatri lavastuse Eedeni aed külalisetendused  Tallinnas31. märtsil ja 1. aprillil  annab Endla teater lavastusega “Eedeni aed” kaks külalisetendust  Tallinnas Teatris NO99.

Ameerika näitekirjanik  Neil LaBute esitab oma moodsa klassika hulka paigutatud teosega “Eedeni aed” (originaalpealkiri The Shape of Things) mitmeid olulisi küsimusi. Mis on armastus ja mis on kunst ning kui kaugele ollakse valmis nende nimel minema? Ja mis on lõpuks tähtsam – sisu või vorm?

Tagasihoidlikul ja kogenematul Adamil ei ole naiste seas kunagi eriti lööki olnud. Kuigi tal olid tunded oma ülikoolikaaslase Jenny vastu, ei julgenud ta tüdrukut välja kutsuda ning nüüd on Jenny kihlatud hoopis Adami parima sõbra Phillipiga. Kui aga Adam kohtub muuseumis juhuslikult seksika ja enesekindla kunstniku Evelyniga, tekib nende vahel kiiresti kirglik ja intensiivne armastuslugu, mis pöörab Adami elu täielikult pea peale. Füüsilised ja psüühilised muutused, mis Evelyni mõjul Adamiga toimuvad, tekitavad tema sõprades üllatust. Näidendi finaalis toimub tegevuses aga ootamatu pööre, mis keerab sündmustele uue vindi peale.

Lavastaja Laura Mets, mängivad Kaili Viidas, Tambet Seling, Kati Ong ja Bert Raudsep.  Lavastuse kunstnik on Rosita Raud, valguskunstnik Margus Vaigur.

Lavastus on EMTA lavakunstikooli 26. lennu lavastajatudengi Laura Metsa (sündinud 1991) diplomitöö.

Etenduste algus kell 19. Piletid müügil Piletimaailmas.

“Eedeni aia” reklaamklipp:

Head Uudised GoodNews