1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Epp Petrone raamatut “Meie Eesti” on nädalaga müüdud üle 10 000 eksemplari
Epp Petrone raamatut “Meie Eesti” on nädalaga müüdud üle 10 000 eksemplari

Epp Petrone raamatut “Meie Eesti” on nädalaga müüdud üle 10 000 eksemplari

Fotod: Egert Kamenik

Kirjaniku Epp Petronega ja Maxima Eesti koostöös sündinud kogupere tegelusraamat “Meie Eesti” on lühikese ajaga osutunud tõeliseks müügihitiks. Pooleteise nädalaga on seda müüdud üle 10 000 eksemplari.

„Kui Maximaga koostööle asusime, oli mulle kohe selge, et minu jaoks on see ajalooline võimalus. Nii kõrge tiraažiga raamatut pole ma enne kirjutanud,” lausus autor Epp Petrone, viidates Maxima jaeketiga koostöös sündinud pereraamatu trükitiraažile, mis on tavapärasest lasteraamatu trükiarvust mitmeid kordi suurem*.

Autor rääkis lähemalt ka tegelusraamatu loomeprotsessist, milles oli oluline roll kanda tema lastel, keda Epp nimetab enda muusadeks. „Proovisin raamatusse kirja saanud olukordi oma laste peal läbi. Ise poleks ma selle peale tulnudki, et laps võib poetada „Meil aiaäärne tänavas“ peale: “Miks see nutma ajab? Kas seal aia ääres olid nõgesed?“

„Epuga kahasse loodud tegelusraamatuga tahame igale perele pakkuda põnevust ja võimalust avastada kodumaad oma pere vanemate ja nooremate seltsis. Omapärane on, see, et raamatusse saab joonistada, lisaks koguda vahvaid kleebiseid ja panna lapsi uudistama, mis meie kodumaal oli ennevanasti,“ rääkis Maxima Eesti kaubandusdirektor Marko Põder võimalustest, mida “Meie Eesti” raamat pakub.

Autor tõdes, et tal oli juba pikalt plaan kirjutada lastele tegelusraamat. „Koostöö Maximaga vastas minu unistusele: sain teha raamatu, mis pakub tegevusi ja samas jääb riiulitele alles juturaamatuna aastakümneteks“.

Kogupere raamat “Meie Eesti” on saadaval eesti ja vene keeles ning on peamiselt dialoogidele üles ehitatud, laps-peategelane Anna on neis kriitiline ja naljakas lapsesuu. Selle pereraamatu näol on tegemist Maxima ja Petrone Printi pühendusega Eesti 100. juubeliaastaks.

Vaata videot!

Head Uudised GoodNews