1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ERM-is lõigatakse pidulikult lahti EV100 puhul küpsetatud juubelileib
ERM-is lõigatakse pidulikult lahti EV100 puhul küpsetatud juubelileib

ERM-is lõigatakse pidulikult lahti EV100 puhul küpsetatud juubelileib

Koostööleppe allkirjastamine
Koostööleppe allkirjastamine 3. juunil 2016. aastal Äntul

Täna õhtul toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis põllumajanduskoja lõikuspidu, kus EPKK, Eesti Rukki Selts, Tartu Mill ja Leibur tunnustavad rukkikasvatajaid, kes osalesid aktsioonis „100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!“.

„Rukis kasvas tänavu hästi ja saagikus oli hea, kuid vilja valmimine ja koristus jäi tavapärasest mitmeid nädalaid hilisemaks ja muutis koristuse keeruliseks. Siiski on möldrid kinnitanud, et ka tänavu piisab Eesti leiva küpsetamiseks kodumaisest rukkist,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmus lisas, et miljoni juubelileiva aktsiooniga on oodatud liituma kõik pagaritööstused. Oleks tore, kui juubelipõldudel kasvanud rukkist valmistatud täisterajahust küpsetatud leivad hakkaksid kandma logo „100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile“, sest see annaks tarbijale selge sõnumi, et leib on valmistatud eestimaisest rukkijahust.

“Jahu jagub kõigile, kes soovivad Eesti sünnipäeva puhul rukkileiba küpsetada, olgu nendeks suured pagaritööstused või koduleiva küpsetajad, kellele Tartu Mill pakub Eesti juubeliks kasvatatud rukkist valmistatud täisterajahu,“ ütles Tartu Milli teravilja ostujuht Rauno Viljas.

“Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul küpsetame juubeliviljast ühte oma kõige populaarsemat leiba “Rukkipala” kindlasti miljon tükki ja rohkemgi. Lõikuspeoks on meie pagarid küpsetanud uhke uudseleiva, mis täna pidulikult lahti lõigatakse. Loodame, et rukkileib püsib nii pidu- kui argipäeval eestimaalaste toidulaual aukohal,” ütles AS Leibur tegevjuht Asso Lankots.

Head Uudised GoodNews