1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ervin Toots pälvis parima valvuri auhinna
Ervin Toots pälvis parima valvuri auhinna

Ervin Toots pälvis parima valvuri auhinna

Tartu vangla peapääsla Foto: HendrixEesti/Wikimedia Commons
Tartu vangla peapääsla
Foto: HendrixEesti/Wikimedia Commons

Vanglateenistus tunnustas reede õhtul parimaid valvureid, autasud anti sel aastal välja kaheksas kategoorias.

Parima valvuri auhinna pälvis seekord Tartu vangla vanemvalvur Ervin Toots. Tartu vangla kolmanda üksuse vanemvalvurina töötavat Tootsi tunnustati ka eelmisel aastal, kui ta sai vanglateenistuse parima noore valvuri ja Tartu vangla parima uue töötaja tiitli.

Toots on edukalt lahendanud palju juhtumeid: ainuüksi lõppenud aasta esimese kümne kuuga fikseeris ta 402 distsipliinirikkumist. Kõigi juhtumite puhul on ta reageerinud õigeaegselt ja lahendanud intsidendi parimal võimalikul viisil, muuhulgas päästis ta kinnipeetava elu, reageerides kiiresti suitsiidikatsele. Kolleegide sõnul on Toots initsiatiivikas ja hea meeskonnatöötaja.

Kõige sportlikuma valvuri tiitli pälvis Viru vangla järelevalveosakonna valvur Marek Vinni, kes on vanglateenistust esindanud  mitmetel pallimängualadel ning osalenud seejuures ka Euroopa vanglaametnike jalg- ja võrkpalliturniiril. Väljaspool vanglat mängib Vinni korvpalli erinevates liigades, kus ta on tunnustust pälvinud ka treenerina.

Kõige paremini sündmusi lahendavaks valvuriks valiti Tartu vangla kolmanda üksuse vanemvalvur Artur Skutšas, kes töötab vanglas kõige ohtlikumate kinnipeetavatega, on sel aastal fikseerinud üle 200 distsipliinirikkumise ning võtnud  kinnipeetavatelt ära kõige enam neile mittekuuluvaid ja keelatud esemeid.

Kõige abivalmim valvur oli Viru vangla teise üksuse staažikas vanemvalvur Aulis Teetlok, kes on kolleegide sõnul alati sõbralik ja abivalmis kolleeg ning hinnatud ja kogenud praktikajuhendaja, kes hoolimata kiirest töötempost või pingelisest perioodist leiab alati aja ja võimaluse abikäe osutamiseks.

Kõige innovaatilisema valvuri tiitli sai Tartu vangla kolmanda üksuse valvur Peep Mumm, kelle algatatud ühe suure muudatusena võib välja tuua varasema käsitsi ülekontrollimise asemel automatiseeritud sektsioonide tabelid, teisisõnu igapäevase tööriista kõikidele valvuritele. Sisse viidud muudatustega on võidetud nii mugavuses kui tööajas.

Kõige paremini relvi kasutava valvuri kategoorias tunnustati väga heade laskmistulemuste ja erivahendite kasutamise oskuse eest Tartu vangla järelevalveosakonna vanemvalvur Tiina Ainsood.

Parimaks nooreks valvuriks sai Harku ja Murru vangla vangistusosakonna valvur Raili Roomets. Tänu tema töömeetoditele, mis eelkõige väljenduvad tema kuulamis- ja selgitustöö oskuses, on kinnipeetavate meelestatus osakonnas oluliselt rahulikum.

Parima koera juhi kategoorias antakse auhinda välja üle aasta. Selles kategoorias tunnustatakse koera ja valvuri head ja tulemuslikku koostööd. Auhinna sai Tallinna vangla järelevalveosakonna valvur Heli Reili, kes töötab koos 3-aastase saksa lambakoera Dicoga.

Vanglateenistus on parimaid valvureid tunnustanud alates 2011. aastast.

Head Uudised GoodNews