1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Esietendub lavastus väikelapse kasvamisest “Päris mäng”
Esietendub lavastus väikelapse kasvamisest “Päris mäng”

Esietendub lavastus väikelapse kasvamisest “Päris mäng”

Näitlejad Mihkel Vendel, Getter Meresmaa, Andres Roosileht koos peategelasega lavaproovis 13.02.2018. Foto: Marion Undusk

25. veebruaril esietendub NUKU teatris väikelastele mõeldud lavastus „Päris mäng”, mille autor ja lavastaja on NUKU teatriga sügisel liitunud Leino Rei.

„Päris mängu” peategelane on poisipõnn, kelle noored vanemad viivad hoida vanaisale, puutöökotta. Ootamatu olukord kõigile, aga kui vanaisa kord oma mängumootori käima saab, võib kõike juhtuda! Tema puutöökojas ärkavad ellu puuhaamer, liigendjoonlaud, vinkel, höövel ja kõiksugu muud tööriistad. Need õpetavad lapsele, kuidas pöörata, roomata, seista ja astuda.

Lavastus on mõeldud 2–4aastastele lastele, aga kindlasti ka laste vanematele. Lavastaja Rei kirjutab nii: „Kui laps sünnib, läheb aega ja vaeva, kuni ta hakkab asjadest aru saama ja ennast emakeeles väljendama. Enne emakeelt on tal aga omakeel, mis avaldub häälitsustes, nutus, naerus, püüus midagi haarata, end külili keerata, roomata, käpuli tõusta, kakerdada. Aga võib-olla on selles omakeeles peidus veel palju enamat? Oleks vaid aega last lugeda. Meil ei ole päevas kuut tundi aega jälgida lapse impulsse, aga meil võiks olla vähemalt pool tundi, et seda teha. Võtame koos selle aja ja vaatame, mis juhtuma hakkab.”

Noori lapsevanemaid kehastavad ning laps-nukku manipuleerivad samuti hooaja alguses trupiga liitunud Getter Meresmaa ja Mihkel Vendel, vanaisa mängib Andres Roosileht. Lavakujunduse, mis kujutab vanaisa puutöökoda, ning kostüümid kujundas Marion Undusk, nukkpeategelase, keda näeme lavastuses kolmes erinevas vanuses, lõi nukukunstnik Rosita Raud. Helilooja ja muusikalise kujunduse autor on Ardo Ran Varres.

„Päris mäng” esietendub 25. veebruaril kell 15 NUKU teatri ovaalsaalis, etendusi antakse kuni juuni alguseni ning järgmisel hooajal.

Head Uudised GoodNews