1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Esita kandidaate! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib juba 31 perekonda
Esita kandidaate! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib juba 31 perekonda

Esita kandidaate! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib juba 31 perekonda

Aasta Suurpere 2017 – Perekond Muru

Aasta Suurpere konkursile on tänaseks esitatud juba 31 perekonda, mis on konkursi viimaste aastate aktiivseim osalemistulemus.

Kandidaate saab esitada veel kuni 24. aprillini aadressil www.lasterikkad.ee. Aasta Suupere 2018 kuulutatakse välja 12. mail Eesti Rahva Muuseumis toimuval Suurperepäeval ning tiitliga kaasneb 7000-eurone preemia, mille on välja pannud Bigbank.

„Konkursi vastu on sel aastal olnud erakordselt suur huvi ning on lootust, et suudame senise kandidaatide rekordi ületada,“ märkis MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Praegusest enam esitati kandidaate vaid 2012. aastal, mil tiitlile kandideeris 37 perekonda. Kuid tänavune konkurss ei ole veel sugugi läbi ja seega kutsun üles kõiki häid inimesi, naabreid, sõpru, ka suurperede liikmeid ja organisatsioone – kui olete märganud mõnda tublit perekonda, kes oleks teie arvates Aasta Suurpere tiitlit väärt, andke temast julgelt teada. Näitame ja tunnustame koos Eestimaa tublisid lasterikkaid peresid!“

Aasta Suurpere tiitli eesmärk on väärtustada Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest – aunimetusega tunnustatakse perekonda, kus kasvab vähemalt neli last.

Aage Õunapi hinnangul on aktiivne huvi Aasta Suurpere konkursi vastu märk ühiskonna küpsusest. „Kui veel mõne aasta eest figureerisid meedias valdavalt negatiivse alatooniga uudised, siis nüüd on pilt mõnevõrra muutunud. Täna saame juba pea iga päev lugeda mõnest heateost või heategevuslikust algatusest, mis Eesti inimesed on ühiste jõududega suutnud ära teha ja see on rõõmustav. Lisaks on kajastamist leidnud mitmed lood toimekatest ning pereväärtusi hindavatest suurperedest,“ sõnas Õunap. „Ka Aasta Suurpere tiitli välja andmine on üks neist algatustest. Sealjuures tahaksin märkida, et rahalise preemia eesmärk ei ole abi andmine, vaid soov innustada kandideerima. Loodame, et selle summaga saavad võitjad nii mõnegi oma unistuse täide viia.“

Kandidaate Aasta Suurpere 2018 tiitlile võivad esitada kõik Eesti asutused, ettevõtted, pereliikmed ja tuttavad Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehe või otselingi kaudu SIIN!

14. korda toimuva traditsioonilise Suurperepäeva patroon on Urmas Vaino ning toetajad Bigbank AS, Eesti Rahva Muuseum ja paljud teised ettevõtted.

Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal eesmärgiga toetada lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli ja enam.

Head Uudised GoodNews