1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Etendub tsirkuselavastus „Luba, et lendad!“
Etendub tsirkuselavastus „Luba, et lendad!“

Etendub tsirkuselavastus „Luba, et lendad!“

Tallinnas etendub detsembris mitmel korral OMAtsirkuse lavastus „Luba, et lendad!“, mille lavastas Sasha Pepeljajev ja kus laval on 13 noort artisti vanuses 11-21 eluaastat.

Inimene võib üles joosta, üles hüpata ja teha õhus täisringi – seda kutsume saltoks. Inimene võib kiirendada, startida ja teha mööda ekvaatorit täisringi ümber gloobuse – seda kutsume lennureisiks ümber gloobuse. Mõlemad liikumised on piiride testimiseks huvitavad. “Luba, et lendad!” inspiratsioon on lennunduspioneer Amelia Earhart.

OMAtsirkuse noored on näidanud väga head tsirkusetehnilist taset ja lummanud kehakeele ja meisterlikkusega lavalaudadel publikut juba aastaid. Koostöö rahvusvaheliselt tunnustatud lavastajaga lubab aga täiesti uut sümbioosi kaasaegse tsirkuse ja tipptasemel teatrikunsti vahel.

Peale keemiaõpinguid Moskva Ülikoolis veetis Sasha Pepeljajev aega ennast leides. Dramaatiliste muutustega Nõukogude Liidus muutusid ka tema otsingud. Tantsukompanii Kinetic Theatre loomisega defineeriti Venemaa kaasaegne tants. 1998. aastast teeb Sasha töötubasid üle maailma. Ta on saanud tantsulavastuste eest auhindu Venemaal, Eestis, Prantsusmaal ja Ameerikas.

Vaadake lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews