1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Ettevõtja ja kultuuriedendaja Alikee Kubi “Püüan igal juhul balletigalat külastada”
Ettevõtja ja kultuuriedendaja Alikee Kubi “Püüan igal juhul balletigalat külastada”

Ettevõtja ja kultuuriedendaja Alikee Kubi “Püüan igal juhul balletigalat külastada”

Jaan-Ivo Lukas 

Puurmani vallas asuva ning kunagi krahv Manteuffelile kuulunud jahilossi omanik Alikee Kubi kavatseb oma töö majutus-ja toitlustusettevõttes korraldada selliselt, et 8. aprillil oleks võimalik külastada Nokia kontsertimajas toimuvat balletigalat maailmakuulsate artistide esinemisega.

Tantsimist ja laulmist harrastanud ettevõtja Alikee Kubi arvates on balletigala ilusaid ja positiivseid emotsioone pakkuv ning Eesti oludes ka haruldane sündmus.

“Maailmatasemel artistide Eestisse tulek on alati oodatud, sest võimalus on nautida ühe kunstivaldkonna kõrgtaset.  Küllap suurendab gala usutavasti paljude inimeste ja iseäranis noorte huvi balletti vastu. Hea võimalus on võrrelda erinevate maade baleriinide ja balletitantsijate esinemist, vaadata kuidas nad oma koreograafias tõlgendavad balletiklassikat, ” ütles Kubi, kes on Kursi jahilossi saalides ka ise kontserte korraldanud.

Kultuuri-ja ajaloohuviline firmajuht Alikee Kubi pidas ka huvitavaks faktiks baltetigala peaaaegu, et ajalist kokkulangemist Eesti balletiajalooga. “Nimelt 31. märtsil 1943 esietendus Estonias esimene Eesti ballett Eduard “Tubina ” Kratt,” märkis ta.

Alikee Kubi märkis, et püüab ka ise koos abikaasa Kursi kirikuõpetaja Sulev Sovaga baletigalat külastada.

“Püüan selleks õhtuks endale jahilossi külastajate teenindamiseks asendaja saada, ” märkis ta.

Head Uudised GoodNews