1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ETV suvesaade “Lauluga maale” alustab Põltsamaalt
ETV suvesaade “Lauluga maale” alustab Põltsamaalt

ETV suvesaade “Lauluga maale” alustab Põltsamaalt

Foto: ERR
Foto: ERR

Sel suvel jõuab ETV muusikasari “Lauluga maale” Eestimaa eri paikadesse juba viiendat aastat. Saate eelkäija “Laulge kaasa” pagasist tuleb sellele juurde veel kümme tegutsemisaastat. Sünnipäeva suvetuur algab tänavu 28. juunil Põltsamaal, kus kell 16 on linna- ja lossipäeval rahvaga kaasa laulmas Birgit Õigemeel.

Ka sel aastal juhib pidu ja saadet Gerli Padar. Teise saatejuhi Jüri Aarma vahendusel saab teada paikkonna põnevatest ettevõtmistest ja tegusatest inimestest. Koos jõutakse tänavu läbi käia üheksa maakonda. Näiteks ollakse uudistamas ja laulukosti viimas Kuusalu valla merepeol, Kurgjas ohustatud tõugude päeval, Illiku päevadel Orissaares ja veel mitmel pool. Sarja tuur lõpetatakse 10. augustil Tapal sealsete ajateenijate juures.

Rahvaga laulavad kaasa Anne Veski, Karl-Erik Taukar, Kristjan Kasearu, Nele-Liis Vaiksoo, Ott Lepland, Uku Suviste, Voldemar Kuslap. Päris esimest korda teevad saatesarjas kaasa Liis Lemsalu ja Birgit Õigemeel. Saatemuusika on Antti Kammiste ansamblilt. Laulusündmused toimuvad nagu alati iga imaga ja tasuta.

Saate toimetaja on Piret Jürman, muusikatoimetaja Reet Linna, režissöörid Sten Lukas, Jaanus Nõgisto ja Margit Ossipova, helirežissöörid Urmas Voolpriit, Priit Kuulberg ja Maarika Kuulberg. Tootmisjuht on Jaak Tammearu, produtsent Valdur Sepp. Saatesari valmib ETV ja Maalehe koostöös.

“Lauluga maale” on ETV eetris alates 12. juulist laupäeva õhtuti.

Head Uudised GoodNews