1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EV100! Peaminister Jüri Ratas: oleme õnnelik rahvas, sest meil on oma vaba riik
EV100! Peaminister Jüri Ratas: oleme õnnelik rahvas, sest meil on oma vaba riik

EV100! Peaminister Jüri Ratas: oleme õnnelik rahvas, sest meil on oma vaba riik

Peaminister Jüri Ratas õnnitles riigi 100. aastapäeva puhul kogu rahvast. “Meie esivanemad võtsid meie oma vaba riigi loomist täie tõsiduse ja kogu hingega. See nõudis tihti ülisuurt julgust, otsustavust ja meelekindlust. Meie riik ei sündinud valutult ega veretult. Toodud ohvreid mäletame ning austame ka täna ja praegu. Alati,” rääkis Ratas.

“Meenutame tänutundega ka neid julgeid mehi ja naisi Eestist ning välismaalt, kes ajaloo rasketel aastatel meie vaimu ja ajalugu alal hoidsid ning sihikindlalt panustasid Eesti omariikluse katkenud keti kokkusepistamiseks,” heitis Ratas tagasipilgu möödanikku. “Samuti kõiki neid, kes meie iseseisvuse taastanud Eestisse uskusid, seda üles ehitasid ja selleks vaeva nägid. Ilma kõigi meie inimeste raske töö ja pühendumuseta ei oleks Eesti rahval täna võimalik vaba riigi 100. aastapäeva tähistada.”

“Ma õnnitlen selle tähtpäeva künnisel kõiki eestimaalasi meie kodus, aga ka laias maailmas. Pidage alati Eestit kalliks ja hoidke üksteist,” lõpetas Ratas, soovides Eestile jõudu ja kõigile ilusat ning väärikat vabariigi aastapäeva.

Head Uudised GoodNews