1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EVEA „Ettevõtluse Sõbra 2015“ tiitlile esitati kokku kuus kandidaati
EVEA „Ettevõtluse Sõbra 2015“ tiitlile esitati kokku kuus kandidaati

EVEA „Ettevõtluse Sõbra 2015“ tiitlile esitati kokku kuus kandidaati

EttevõtlusEVEA annab juba 23. korda välja Ettevõtluse Sõbra auhinda ning ka see aasta ei erine varasematest. Sellel aastal esitati kuus väga head kandidaati, kellest EVEA volikogu valib välja tiitli saaja ning tiitel antakse üle 04.02.2016 toimuval ettevõtlusgalal.

Tegemist on iga-aastase EVEA poolt välja antava auhinnaga, mille saajaks võib olla ettevõtluse arengu seisukohalt olulise panuse teinud riigi-, ühiskonna- või poliitikategelane või organisatsioon riiklikul või regionaalsel tasandil.

“Ettevõtluse Sõbra 2015” tiitlile esitati järgmised kandidaadid:

Urve Palo

Olles ettevõtlusminister ajavahemikus 2014  9. aprillist kuni 14. septembrini 2015 võttis Urve Palo kuulda ettevõtjate häält ning kuulutas 08 oktoobri ettevõtjate päevaks.

Ülle Madise

Õiguskantsler Ülle Madise andis ettevõtjate pöördumisele äriühingu  juhatuse liikmete sotsiaalsete garantiide teemal (juhatuse liikmed ei saa end enam töötuna arvele võtta) konstruktiivse käsitluse, milles märkis, et seesugune seadusemuudatus on vastuolus põhiseadusega ning tegi valitsusele ettepaneku vastavasisuline parandus seadusesse sisse viia.

Marek Helm

2015 aasta esimeses kvartalis esitas Marek Helm Maksu- ja Tolliameti peadirektori kohalt lahkumisavalduse, kuna Rahandusministeerium oli ellu kutsunud autode sisendkäibekasu maha arvamise piiramise ning seda ei arutatud läbi ettevõtjatega. Marek Helm põhjendas oma tagasiastumist järgmiselt:

“Eelmiseks neljapäevaks ma olin jõudnud sellesse punkti, kus ma tundsin, et usaldusväärsus, mida Maksu- ja Tolliamet peab oma tegevuses oluliseks, ja koostöö ettevõtjatega on murenemas,” rääkis Helm “Aktuaalsele kaamerale”.

Samuti on Marek Helmi MTA peadirektoriks olemasi ajal maksuhaldur muutunud avatuks ning ettevõtjatega peetakse konstruktiivseid dialoogi.

Urmas Reinsalu

Justiitsministrina on Urmas Reinsalu teinud paljutki sellist, mis paneb ettevõtjate silmad lootusrikkalt särama. Olgu siinkohal ära mainitud juhatuse liikmete sotsiaalsete garantiide taastamise võimaluse ning lisaks konkurentsivõimelisema ettevõtluskeskkonna töögrupi kokkukutsumine.

Sven Sester

Rahandusminister Sven Sester on nii praeguses ametis, kui ka varasemast ajast, mil ta oli Riigikogu rahanduskomisjoni esimees, väga avatud ning konstruktiivne ettevõtjatega suhtleja.

Einar Vallbaum

Aastal 2009 asus Einar Vallbaum Lääne-Virumaa maavanema ametikohale, juhtis maakonda kuni 2014 aastani. Maavanema aastatesse jäävad mitmed suurepärased ettevõtlusvaldkonna algatused nagu  näiteks ettevõtjate tegevuse tunnustamiseks   teenete  märgi „Hea ettevõtja“ 10, 15 ja 20 statuudi sisseseadmine ja märkide väljaandmine iga-aastasel ettevõtluspäeval. Samuti algatas Vallbaum „Hea töötaja“ tunnustamise ja  rinnamärgi väljaandmise. Ettevõtjate märkamine ja tunnustamine on olnud alati Vallbaumi südameasi.

Ettevõtluse Sõbra tiitli saajale antakse auhind üle EVEA aastaüritusel 04.veebruar 2016 ettevõtlusgalal 04.02.2016, Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn konverentsikeskuses (Toompuiestee 27) .

Vaata täpsemat kava SIIT!

Head Uudised GoodNews