1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Evelin Ilves külastas San Francisco Benioff lastehaiglat ja California meditsiinikeskusi
Evelin Ilves külastas San Francisco Benioff lastehaiglat ja California meditsiinikeskusi

Evelin Ilves külastas San Francisco Benioff lastehaiglat ja California meditsiinikeskusi

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Evelin Ilves külastas San Francisco Benioff lastehaiglat ning Stanfordi ülikooli ja California ülikooli San Francisco Osher meditsiinikeskusi, kus on suund võetud integreeritud meditsiinile – kombineeritakse inimeste ravimisel nn tavameditsiini ja täiendmeditsiini.

California ülikooli San Francisco Benioff lastehaiglas tutvus Evelin Ilves vastsündinute intensiivraviosakonnaga ning haiglas tegutseva kohaliku kooli allüksusega. Presidendi abikaasa jagas haigla spetsialistidega kogemusi Eesti-Ameerika laste intensiivravist, tutvustades ühtlasi Tallinna Lastehaiglas praktiseeritavat meetodit, kus emad saavad viibida intensiivravis oma laste kõrval ning elada ajutiselt haigla peretoas.

Evelin Ilvese sõnul oli tal omakorda huvitav tutvuda San Francisco Benioff lastehaigla aju verevarustuse probleemidega sündinud laste külmaraviga. Külmameetodi, mis tähendab vastsündinu kehatemperatuuri alandamist 72 tunniks, eesmärgiks on vähendada aju kahjustuste tekkimist ja süvenemist.

Presidendi abikaasa tutvus ka nn tava- ja täiendmeditsiini kombineerivate Stanfordi ülikooli ja California ülikooli San Francisco Osher meditsiinikeskustega, kus muuhulgas kasutatakse keerukate seisundite ravimisel meditatsioone, nõelravi, joogat jne.

“Erinevate meditsiinisuundade integreerimine on lähenemine, mida tuleks Euroopas laiemalt arendada, sealhulgas Eestis. Kui meil otsivad haiged ise abi alternatiivmeditsiinist, siis nendesse meditsiinikeskustesse jõuavad patsiendid arsti suunamisega. See on hea näide, kuidas erinavaid meditsiinisuundi praktiseerivad spetsialistid teevad koostööd selle nimel, et inimesed saaksid leevendust ja paraneksid haigustest, mille ravimisel lääne tavameditsiin on osutunud jõuetuks,” lisas Evelin Ilves.

Presidendi abikaasa külastas ka Bistro Boudin pagarikoda, kus tehakse traditsioonilist San Francisco juuretisega kääritatud leiba.

Washingtonis tutvub Evelin Ilves George Washingtoni ülikooli juures tegutseva meditsiinikeskusega, kus keskendutakse samuti integreeritud meditsiinile.

Washingtonis külastab presidendipaar ühtlasi kontserti Kennedy Keskuses, kus tunnustatud helilooja Arvo Pärdi loomingut esitavad dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel Tallinna Kammerorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Kohal on ka helilooja ArvoPärt ise.

Tagasi Eestisse jõuab presidendipaar 29. mail.

Head Uudised GoodNews