1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Festival Augustibluus tähistab 20. juubelit
Festival Augustibluus tähistab 20. juubelit

Festival Augustibluus tähistab 20. juubelit

Riho Sibul

Festival Augustibluus toimub 2. ja 3. augustil Haapsalus. Kahe ööpäeva jooksul on seitsmel festivali laval võimalik nautida üle kahekümne kontserdi.

Alates 1993. aastast on festivali lavadel üles astunud artiste ja ansambleid ligi kolmekümnest riigist, nende hulgas mitmeid bluusimaailma suurkujusid ning kogu kodumaiste muusikute paremik. Kakskümmend aastat heatasemelist muusikasündmust on toonud igal aastal kokku publikut lisaks Eestile ka teistest Baltimaadest, aga ka Skandinaaviast, Venemaalt ja kaugemaltki. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Augustibluusi eriliselt positiivne õhkkond on leidnud äramärkimist ka paljude muusikute poolt. Näiteks on Soome bluusiministriks tituleeritud Honey B and the T-Bonesi liider Esa Kuloniemi nimetanud esinemist Augustibluusil üheks oma 30-aastase karjääri meeldejäävamaks elamuseks. Augustibluusi meeskond on igal aastal naljaga pooleks lubanud, et festival muudab Haapsalu hea muusika sõbra jaoks justkui paradiisiks. Julgeme seda lubada ka sel aastal, juubeli puhul veelgi kindlamalt!

Festivali põhikontserdid toimuvad ka sel korral iidse piiskopilinnuse õuel, tuues kokku esinejaid Euroopast, Austraaliast ning loomulikult bluusi sünnimaalt Ameerika Ühendriikidest. Juubelifestivali päevasesse programmi mahuvad õpitoad, näitused ning traditsiooniline akustiline kontsert Haapsalu vanas raudteejaamas. Varajaste hommikutundideni toimub jämm Haapsalu Kultuurikeskusesse loodavas Jim Beam Night Clubis. Kokku on festivalil 6 lava ning head muusikat on võimalik nautida ka välikohvikutes ja linnatänavail. Jooksvalt täieneva ülevaate seekordsetest esinejatest leiad siit!

Head Uudised GoodNews