1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOD I Noore haridustegelase preemia saanud Kristi Mumm on suure visiooniga noor õppejuht Tartu Forseliuse koolis
FOTOD I Noore haridustegelase preemia saanud Kristi Mumm on suure visiooniga noor õppejuht Tartu Forseliuse koolis

FOTOD I Noore haridustegelase preemia saanud Kristi Mumm on suure visiooniga noor õppejuht Tartu Forseliuse koolis

President Kersti Kaljulaid andis eile Kadriorus üle presidendi hariduspreemiad. Noore haridustegelase preemia pälvis Tartu Forseliuse Koolis ahhaaliku koolimudeli käivitanud õppejuht Kristi Mumm ja haridustegelase reaalainete preemia Väätsa Põhikooli füüsika- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja ning kosmosekoolide võrgustiku rajaja Jonas Nahkor.

Õpetajate innustus muudab terve kogukonna elu, ütles riigipea preemiate üleandmisel. „Õpetaja on meie ühiskonnas see, kes kujundab, muudab ja arendab ja seda on meil väga vaja. Noore haridustegelase preemiate konkurss toobki meie ette rõõmustavaid näiteid oma tööelu esimeses veerandis olevatest võimekatest eestvedajatest.“ Nii ei ole kumbki laureaat piirdunud muutustega ainult oma koolis, vaid töötavad ka väljapoole, olgu siis keskkonnahariduse ühingus ja kosmosekoolide võrgustikus või Tartu koolijuhtide ühenduses ja õpiringides.

Noore haridustegelase preemia saanud Kristi Mumm on suure visiooniga noor õppejuht Tartu Forseliuse koolis, kes oma ametiaja jooksul jõudnud ellu viia palju muudatusi, mille põhiline eesmärk on toetada õpilaste koolirõõmu, õpihuvi ning õpitulemuste kasvu. Kristi sõnul tasub hea haridus pingutust ja nii on Tartu Forseliuse Kool alates 2015. aastast tegelenud koostöös Tartu Ülikooli ja AHHAA teaduskeskusega ahhaaliku kooli loomisega, millega rakendatakse nüüdisaegset õpikäsitust selliselt, et õppetöös kasutatakse erinevates ainetundides uurimuslikku õpet, käed külge õppimist, kriitilist analüüsioskust ja ainete omavahelist lõimitust.

Noore haridustegelase reaalaine preemia saaja Jonas Nahkori eestvedamisel on Väätsa Põhikoolis omavahel tihedalt seotud reaal-, loodus- ja tehnoloogiaõpetus, kus lapsed analüüsivad tundides oma energiatarga koolimaja sisemuses toimuvat ja korraldavad teaduslende kosmose piirile. Lisaks igapäevasele koolis toimetamisele on Jonas ka rajanud kosmosekoolide võrgustiku ja on üks Keskkonnahariduse Ühingu eestvedajatest.

„Särasilmsed õpetajad sütitavad meie koolilaste uudishimu reaalainete vastu. Jonas tõestab oma õpilastele iga päev, et reaalained ei tähenda ainult numbreid ja valemeid, vaid käegakatsutavaid argiseid ja kasulikke asju,“ selgitas Microsoft Eesti arenduskeskuse juht Tanel Erm, miks noore haridustegelase reaalainete preemia Jonas Nahkorile läks. Teise preemia toetaja Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig lisas, et iga ühiskonna alus ja edasiviiv jõud on haridus ja teadus ja kuna Eesti ei saa maailmas konkureerida rahvaarvuga, siis on meie jõud ajukapital.

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu preemiate suurus 5000 eurot. 2003. aastal asutatud noore haridustegelase preemiat rahastab Bolt ning 2009. aastal asutatud noore haridustegelase reaalainete preemiat rahastab Microsoft Eesti arenduskeskus.

Head Uudised GoodNews