1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Fotod õppustelt! Põhjasadamas toimus laevapersonali päästeõppus
Fotod õppustelt! Põhjasadamas toimus laevapersonali päästeõppus

Fotod õppustelt! Põhjasadamas toimus laevapersonali päästeõppus

img_3343Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte DFDS katsetas Paldiski Põhjasadamas parvlaeva Liverpool Seaways päästevarustust ning laevameeskonna võimekust tagada ohu korral reisijate ohutu ja kiire evakueerimine.

Paldiski-Kapellskäri kauba- ja reisiliini teenindava DFDS-i parvlaeva Liverpool Seaways meeskonna liikmed mängisid õppuste käigus läbi päästeparve avamist ja allalaskmist laevast ning reisijate evakueerimist.

Parvlaeva Liverpool Seaways kapteni Mindaugas Nosavičius´e sõnul möödusid õppused ja päästevarustuse testid edukalt. „Lisaks päästevarustuse tehnilisele korrasolekule tuleb tagada ka laevameeskonna võimekus ohu korral reisijad ohutult ja kiiresti evakueerida. Reisijate ohutuse tagamisel ei tohi laevameeskonna koolitust ja põhjalikku ettevalmistust kriisiolukorras tegutsemiseks alahinnata,“ sõnas Mindaugas Nosavičius.

img_3289

Liverpool Seaways parvlaeval on 10 päästeparve, mis mahutavad kokku 250 inimest. Päästeparv avaneb täielikult vaid ühe minutiga. Igas päästeparves on merehätta sattunutel kõik eluks vajalik olemas vähemalt 24 tunniks, mis on üldiselt piisav aeg päästeoperatsiooni läbiviimiseks. Päästeparved on varustatud joogi ja esmaabi vahenditega, sh merehaiguse vastaste tablettidega, reisijate soojendamiseks mõeldud termotekkidega, signaalrakettide ja -peeglite ning muu vajaliku päästevarustusega.

DFDS on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDSi Eesti tütarfirma teenindab Paldiski-Kapellskäri liini parvlaevaga Liverpool Seaways ning alates oktoobrist opereerib ettevõte ka Paldiski-Hanko kauba- ja reisijateveo laevaliini parvlaevaga Sailor. DFDS tähistab tänavu oma 150. juubelit.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews