1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. FOTOD! Stroomi rannatalgutel koristati üle 20 tonni prügi
FOTOD! Stroomi rannatalgutel koristati üle 20 tonni prügi

FOTOD! Stroomi rannatalgutel koristati üle 20 tonni prügi

Fotod: Aleksandr Gužov

Eesti suurimate talgude käigus korjati Stroomi rannaliivalt üle 20 tonni prügi. Rannaäärselt haljastus- ja puhkealalt koristati ligi 200 tonni liiva. Enne tööde algust moodustasid talgulised hiiglasliku tähise “100”, pühendades oma vabatahtliku töö Eesti Vabariigi sajandale aastapäevale.

1,3 km pikkusel rannaribal toimetasid ligi 500 vabatahtliku. Selle aasta Stroomi talgud erinesidki varasematest selle poolest, et keskendusid eelkõige liivaranna koristamisele. Rõhku pandi plastikprügi ohtlikkuse teadvustamisele.

Talgulisi tervitasid abilinnapea Züleyxa Izmailova ja Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid, kes kutsusid vähendama plastiku kasutamist igapäevases elus.

„Plastikjäätmete probleem, millele talgutega tähelepanu pöörasime, on tõsine. Mereäärse linnaosana toetan selliseid riiklikke ja rahvusvahelisi poliitikaid, mis vähendavad plastikjäätmete teket. Lihtsam kui plastikut linnatänavatelt, parkidest, haljasaladelt, rannast ja merest kokku koguda, oleks selle teket vältida. Sellepärast kutsun kõiki talgutest osavõtjaid ise vähendama ja vältima plastiku kasutamist ja sellega panustama puhtamasse keskkonda,” sõnas Kaljulaid.

Foto: Aleksandr Gužov

Talgutel osalejatele esines ansambel Apelsin, kõigile pakuti kuuma teed, pirukaid, vett ja suppi. Talguloosi peaauhinna, milleks oli jahisõit Tallinna lahel, võitis vabatahtlik Vaike Taal. Samuti loositi välja auhinnad, mis on Stroomi talgutel osalejate jaoks on välja pannud Meremuuseum, Sõle spordikeskus, spordiklubi Reval-Sport, Coca-Cola Eesti ja teised ürituse toetajad.

Stroomi talguid korraldasid Põhja-Tallinna valitsus ja Tallinna keskkonnaamet. Üritust rahastati Euroopa Komisjoni projekti Blastic ja Tallinna keskkonnaameti eelarvetest.

Foto: Tallinna Keskkonnaamet
Head Uudised GoodNews