1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. FOTOD! Võru Linnagalerii on loetud nädalad kunstnik Taje Trossi võimuteemalise näituse päralt
FOTOD! Võru Linnagalerii on loetud nädalad kunstnik Taje Trossi võimuteemalise näituse päralt

FOTOD! Võru Linnagalerii on loetud nädalad kunstnik Taje Trossi võimuteemalise näituse päralt

28. augustil avati Võru Linnagalerii kõigis kolmes galeriiruumis läbi kahe korruse Taje Trossi isikunäitus “Power/Võim”. Taje Tross on performance´i, installatsiooni ja uue meedia kunstnik, kes on kunstialase hariduse omandanud Academia Non Gratas Pärnus, Kuvataideakatemias Helsingis, Eesti Kunstiakadeemias ja kunstiülikoolis Universität der Künste Berliinis.

Näitusel on väljas performatiivsed teosed, milles on ühendatud tegevuskunsti aktsioonide ideedekavandid ja mõttestruktuurid läbi erinevate tehniliste lahenduste — videod, skulptuurid, graafika, installatsioonid ja fotod. Väljapanek räägib võimust kui sotsiaalsest ressursist, enesekehtestamisest ja mõjuvõimu kasutamisest nii mentaalselt kui füüsiliselt, nii soolisest aspektist kui traditsioonilistest hierarhiatest, ühiskondliku staatuse vaatenurgast nii indiviidi kui kollektiivi tasandilt. Avamisel esinesid performance`ga 1 KA Prantsusmaalt, Steve Vanoni Ameerikast ja Junnu Savolainen Soomest.

Näitused jäävad avatuks 22. septembrini 2017. Galerii on avatud tööpäeviti kell 15.00-18.30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituste külastamine on tasuta.

Vaata galeriid! 

Head Uudised GoodNews